Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

24 juli.  Vandaag stond een afspraakje op de planning voor nazicht van de melkklieren van Briesje. Deze stonden erg hard en bezorgden haar ongemak. Onze lieve meid heeft een melkklierontsteking waar ze nu de nodige medicatie voor krijgt zodat ze zich snel terug beter kan voelen.  Intussen komt ze gretig haar knuffeltjes vragen en speelt ze enthousiast met het hengeltje, haar knikkers,…

 

 

25 juli. Via vzw De Snorhaar kregen we een trieste melding door.  Vier pasgeboren kittens die al een hele dag zonder moeder lagen alvorens ze naar een opvang gebracht werden, hadden dringend hulp nodig.  De babykittens werden in spoed naar een papflesgezin gebracht waar ze in de couveuse werden gelegd alvorens aangepaste melk te krijgen, maar de kleintjes waren er heel erg aan toe.  Zo fragiel en nu zo hard moeten knokken. We hopen dat ze voldoende weerstand hebben, maar zo lang alleen onderkoeld buiten liggen is helaas niet goed… (zie foto)

 

 

26 juli.  Een nieuw pleeggezin kwam een startpakket in ontvangst nemen om in augustus te starten als pleegmama voor kittens vanaf 3 weekjes oud.  Intussen vechten andere pleegmama’s om erg onderkomen kittens erdoor te halen, wat niet altijd lukt.  Wel en wee wisselen zich in onze opvang dagelijks af, helaas hoort ook verdriet en tegenslag erbij 🙁

 

 

27 juli.  Drie babykittens die gehospitaliseerd werden, konden vandaag terug naar huis waar hun pleeggezin de zorgen terug kon hervatten en de ukken terug kon vertroetelen.

 

 

28 juli. Intussen blijven we erg veel meldingen krijgen van oudere kittens die te laat tussen de zwerfkatten werden opgemerkt. Onze opvangplekjes vullen zich momenteel helaas te snel met de allerkleinsten of kittens die meer medische zorgen nodig hebben. Het is erg frustrerend om melders niet verder te kunnen helpen die meer zouden willen voor zwerfkittens die niet tijdig opgemerkt en gesocialiseerd werden.

 

 

29 juli. Onze collega’s van het dierenasiel van Genk worden eveneens overrompeld met kittens in het asiel. Aangezien dit niet de ideale opvangplek is voor fragiele kittens, vroegen ze onze hulp om jongere kittens die meer zorg nodig hadden over te nemen. Zo kwamen 4 kittens in opvang die nu zelfstandig leren eten en namen we 4 babykittens van amper 1 dag oud die nu in de couveuse liggen.

 

 

30 juli. We sluiten de week af met een melding van een verwaarloosde moederkat met kittens. De situatie werd ook bij de politie van Hasselt gerapporteerd die haar samen met haar kroost door de hondenvanger van het dierenasiel van Genk liet ophalen zodat ze nu de nodige zorgen kunnen krijgen.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!