Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Ze zijn zo schattig die babykittens, maar oh zo fragiel! En ze hebben zo hard onze hulp nodig als mams door omstandigheden haar kroost niet meer kan verzorgen. Als ze niet even in buurt op zoek naar voedsel is, moet ze beslist binnen de paar uurtjes terug naar haar kroost keren om hen te voeden en warmte te geven. Het kan gebeuren dat ze werd opgejaagd, dat ze werd aangereden of dat ze een onervaren moederkatje is of geen melk heeft. Als de situatie aantoont dat ze hen niet kan verzorgen en de kittens liggen onrustig, hongerig en onderkoeld, dan is het erg belangrijk dat spoedig wordt ingegrepen.

 

Hoe schattig het allemaal ook mag lijken, zonder de hulp van pleeggezinnen lukt dit niet. Jaarlijks kunnen we steeds erg veel weeskittens helpen dankzij vrijwilligers die overdag full-time of deeltijds thuis zijn en hun steentje willen bijdragen om deze kleintjes te helpen. Laat je niet afschrikken door het afscheid nadien. Dierenasielen en kattenverenigingen hebben steeds te weinig opvangplekjes voor de allerkleinsten waardoor alle hulp daadwerkelijk leventjes redt! Jij kiest zelf een nieuwe thuis waar je een goed gevoel bij hebt en de foto’s en verhaaltjes nadien maken het beslist meer dan de moeite waard.

 

Heb je zelf helaas te weinig tijd maar ken je mensen in jouw omgeving die met dieren begaan zijn en een handje willen en kunnen helpen? Laat ze zeker met ons contact opnemen. De komenden weken en maanden is elke opvangplek ontzettend broodnodig! Meer info via info@catshelter.be

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!