Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

23 oktober.  De week startte met droevig nieuws. Het  kitten met het ontplofte oogje dat gisteren in spoed naar onze dierenarts was gebracht en vandaag geopereerd werd aan het oogje, heeft het helaas niet gehaald.  De operatie was geslaagd maar kort erna gaf het hartje het op.  We hadden dit kitten zo graag een mooi leventje gegund. Wachten met de operatie was geen optie, maar helaas kwam alle hulp te laat.

 

24 oktober.  Alweer een spoedmelding van een erg onderkomen kitten.  Het zou gaan om een pasgeboren kitten maar toen we de foto zagen, was meteen duidelijk dat het ging om een kitten van zeker 5 weken dat op het einde van de krachten was! Er moest dus geen papflesgezin gezocht worden, maar meteen met het kitten doorgereden worden naar onze dierenarts!  Kort na aankomst bij de dierenarts gaf het helaas de strijd op. Alweer een katje dat te laat gevonden werd waar geen hulp meer kon baten.  Meldingen als deze kruipen echt in onze kleren. Zoveel willen doen, maar gewoon te laat gecontacteerd worden.. Het kleintje lag te lang buiten onderkomen, uitgedroogd en onderkoeld.  We kunnen het echt niet voldoende herhalen: vind je een jong kitten buiten, haal dat meteen in huis en zoek dan spoedig hulp.

 

25 oktober. Helaas ook vandaag een trieste situatie.  Op een plek in Beringen waar het uit de hand is gelopen met zwerfkatten, lopen nog tal van kittens van circa 5 à 6 weekjes die zich helaas niet kunnen redden. Ze konden ook niet meer zo makkelijk gepakt worden, waardoor hulp werd ingeroepen van de collega’s van het zwerfkattenproject van het dierenasiel van Lommel. Al snel zaten 2 kittens in een vangkooi. Eentje was bang maar voorlopig in orde, een ander was echt graatmager met een akelig aangetast oogje. Helaas was het oogje verloren en bleek er met het hartje ook iets mis te zijn.  Het stierf bij de dierenarts.

 

26 oktober.  Het zwerfkattenproject van het dierenasiel van Lommel vroeg hulp voor de opvang van 4 bange zwerfkittens met heel erge diarree (zie foto) De zwerfkittens zo terug uitzetten was immers geen optie.  De kittens kwamen diezelfde avond nog bij ons in de opvang.

 

27 oktober.  Deze week gelukkig ook wat goed nieuws: Alazia vond op de valreep haar gouden mandje! Wij zijn zo ontzettend blij voor haar en zijn haar nieuwe baasje erg dankbaar dat ze deze lieve meid een thuis en de nodige zorgen wilt geven.

 

28 oktober.  We merken dat mensen steeds vaker via Facebook hulp zoeken als ze kittens of katten in nood vinden en vrij snel melden dat ze ‘alle instanties gebeld hebben‘, terwijl deze meldingen vaak niet of pas na de feiten tot bij ons geraken. Of men spreekt niets in of men zet geen info op mail waardoor we niet op de hoogte zijn om te kunnen helpen.  Dat is erg jammer, zeker als er opvangplek en hulp beschikbaar is.  Zie je zo’n melding voorbij komen, raad hen zeker aan ons meteen te mailen op planning@catshelter.be  Dit mailadres wordt de hele dag door (ook ‘s avonds en op zon-en feestdagen) door verschillende personen in de gaten gehouden.  Hoe sneller mensen ons mailen met info over de situatie, een foto, eventueel gewicht (als dat lukt), hun gemeente en hun telefoonnummer, hoe sneller gezocht kan worden naar een oplossing waarbij de kittens niet van hot naar her gereden moeten worden. Zo kunnen ze meteen terecht op de plek waar ze alle nodige zorgen kunnen krijgen en wordt veel tijd uitgespaard!

 

29 oktober.  Vandaag was de slotdag van onze internetveiling.  Ook dit jaar werd er flink geboden op de 122 items die we in de aanbieding hadden. We sloten af met een eindtotaal van 4967 euro. We danken iedereen die iets had geschonken en iedereen die heeft geboden en uiteraard ons veilingteam dat ook dit jaar weer een groot succes van onze veiling heeft gemaakt!

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!