Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

23 juli.  We starten de week met een melding uit Maasmechelen van een babykitten van amper 3 weken oud met ondergewicht. Collega’s in die regio hadden geen plekje meer vrij en adviseerden om met ons contact op te nemen. Op dat moment was in een pleeggezin net een plekje vrij gekomen waar nog een ander kitten van die leeftijd in opvang kwam. De kleine uk kon kort na de melding knus in een warm nestje geïnstalleerd worden.  Intussen hebben weer een aantal kittens een afspraakje te pakken en werden andere besproken.

 

24 juli. Met zorgkatje Brockie ging het niet zo goed. Hij moest overgeven, werd stiller en verstopte zich in de badkamer. Zijn pleegmama maakte direct een afspraak bij zijn vaste dierenarts. Hij blijkt vergrote niertjes en een opgezette lever te hebben. De oorzaak is nog niet meteen duidelijk. Hij werd op een antibioticakuur gezet en krijgt over 5 dagen een volgende controle en een bloedafname om na te gaan wat precies aan de hand is. Wordt vervolgd…

Aanvragen voor adoptie zijn terug goed op gang gekomen. De eerste groep vakantiegangers is blijkbaar terug thuis.  Hopelijk komen er snel wat plekjes vrij want de 2de worp van het seizoen staat voor de deur!

 

25 juli. En ja hoor! Eindelijk. Onze kleine Albus is terug thuis! Dit goede nieuws liet zijn pleegmama ons vandaag weten. Hij moet nog aansterken en zijn darmpjes moeten terug goed op gang komen. Zijn pleegmama gaat hem intensief opvolgen en dan komt het wel goed met het kleine kereltje. Het gezelschap van zijn nestgenootjes zal hem ook goed doen en dat komt dan weer ten goede van zijn herstel.

 

26 juli. Vandaag kregen we de vraag van het asiel van Genk of we plaats hadden voor een hoogzwanger katje. Maar nog voor onze pleegmama haar kon gaan ophalen, brak haar water en begon de bevalling. Transport is dan uiteraard niet mogelijk.  Vanaf morgen mag ze bij ons pleeggezin rustig in haar eigen kamer voor haar kroost zorgen.

Vandaag kregen een aantal duootjes de bevestiging dat er een afspraakje gepland is. Nu met zijn allen duimen dat alles goed verloopt en ook deze kittens een goede match vormen en besproken worden.

 

27 juli. Het jonge moederkatje uit Genk is aangekomen en geïnstalleerd in de kraamkamer bij haar pleegmama. Deze mooie gitzwarte mamapoes heeft zomaar even 7 gitzwarte kittens ter wereld gebracht (zie foto). Arme mama, nog niet eens 1 jaartje oud en al voor zo een groot nest moeten zorgen. Gelukkig krijgt ze alles wat ze nodig heeft, extra eiwitrijke voeding en rust en privacy om voor haar koters te zorgen. Haar pleegmama en-papa houden de kleintjes nauwlettend in de gaten en flessen waar nodig bij.

 

28 juli. Er zijn nog een paar duootjes vrij voor adoptie. Het zijn echter katjes met een blutsje... Ze hebben een letsel aan hun oogjes waardoor hun zicht beperkt is. Maar ze zijn zeker niet zielig en kunnen perfect hun plan trekken. Maar een binnenthuis of kleine afgeschermde tuin is noodzakelijk voor deze kittens.

En onze vaste waardes, Zilana en Zilou, zoeken ook nog steeds een nieuwe thuis. Lieve zachte mama Zilana en haar funky dochter Zilou kunnen meteen mee verhuizen.

 

29 juli. En plots was Mondo er niet meer… Het enige overlevende kitten uit een nestje van 3 dat vorige week gevonden werd in Zonhoven gaf helaas na hard vechten de strijd op. Helaas alweer een jong leventje dat verloren gaat omdat de mensen nog steeds hun verantwoordelijkheid niet nemen en ongewilde nestjes dumpen in de voor hen veel te harde buitenwereld…

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!