Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

23 april. We starten de week met het droeve nieuws dat het baasje van één van onze opvangertjes overleden is en Sietske samen met haar vriendje opvang zoekt.  Onze kittenopvang heeft erg weinig plekjes voor de opvang van volwassen katjes aangezien onze pleeggezinnen eigen huisdieren hebben, maar gelukkig was er net een plekje vrij.  Sietske is echter een éénkennig katje dat zich door vreemden niet zomaar laat pakken. Er werd dan ook intensief overlegd hoe dit voor haar zo relax mogelijk kon verlopen.

 

24 april.  Onze oproepjes op Facebook om nieuwe pleeggezinnen te vinden, doen hun werk.  Er kwamen deze keer op onze mail alvast een aantal aanvragen voor meer info binnen  die we hopelijk binnenkort kunnen opstarten.  Met opvangplekjes voor de allerkleinsten en voor de moederkatjes die zich razendsnel vullen, is elk nieuw gezin beslist een enorme hulp.  Woon je niet in onze werkingsregio? Niet getreurd, zowat al onze collega’s zijn op zoek naar extra pleeggezinnen, we brengen jou dan zeker met hen in contact!

 

25 april. Kaira’s bloedonderzoek bleek volledig in orde. Deze lieve meid werd vrij voor adoptie, had al snel een afspraakje te pakken en zou in het weekend naar haar gouden mandje verhuizen waar ze naar hartelust kan stoeien want het is een enorme speelvogel 🙂

Kleine Lupe (foto) die moederziel alleen in opvang kwam, groeit intussen als kool en wordt met alle liefde vertroeteld.

 

26 april. We kregen uit Beverlo melding van een tamme vondeling met 2 kittens van circa 7 weken.  Kittens scheiden van een gezonde tamme mamapoes die hen goed verzorgt doen we liever niet.  Er werd dus gezocht naar een oplossing waar het hele gezinnetje terecht zou kunnen zodat ze nu haar kroost verder kan grootbrengen terwijl ook voor haar naar een goede thuis gezocht kan worden.

 

27 april.  Vandaag was het de grote dag voor Line & Lore. Na een lange rit van 3u kwamen ze aan in het Blutsjestehuis van de Kattenbrigade. Deze gespecialiseerde opvang ontfermt zich over katjes die door omstandigheden intensieve opvolging nodig hebben en nood hebben aan een stabiele blijvende thuis.  We zijn hen ontzettend dankbaar om dit lieve duo onder hun vleugels te nemen en zullen hun verhaaltjes op de voet verder kunnen opvolgen via hun FB pagina

 

28 april. Gisteravond kwamen Sietske en Rikkie in opvang.  Dankzij de hulp van de buren  konden de katjes gevangen worden. Het duo is erg van slag. Ze hadden ooit een goede thuis, kregen alle liefde en aandacht en komen nu in een vreemde omgeving terecht. Konden we het hen maar uitleggen dat we het beste met hen voor hebben en zullen zoeken naar een nieuwe goede thuis. Sietske haar wereldje is duidelijk ingestort… We gaan haar echter alle tijd en kansen geven om zich terug goed in haar velletje te doen voelen. Gelukkig heeft ze haar dikke vriend Rikkie mee waar ze enorm veel steun aan heeft.

 

29 april. Intussen zijn onze metergezinnen nieuwe pleeggezinnen aan het screenen. Er vinden kennismakingsgesprekken plaats waarna een verdere intake wordt opgestart en een volledig startpakket aan spulletjes kan opgehaald worden. Laat maar komen die extra hulp, het zal de komende weken heel hard nodig zijn!

 

30 april. Een moederkat had haar kroost verplaatst, maar helaas 1 kittentje van amper 2 weekjes laten liggen. Ze kreeg de nodige tijd om de uk op te halen, maar kwam jammer genoeg niet meer opdagen. Het kleintje van 190 gram kwam in opvang en ligt nu knus in de couveuse bij 3 andere babykittens.

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!