Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

22 oktober.  Een spierwitte pluisbol, vergeven van de vlooien, werd in Schaffen gevonden en kwam via onze dierenarts bij ons in de opvang. Ze kreeg de naam Blondie en mag bij ons pleeggezin rustig bekomen van alle avonturen (zie foto). Haar oogjes hebben 5 keer per dag oogzalf nodig en haar snot wordt behandeld met antibioticum.

Een kitten dat het niet goed deed werd in spoed gehospitaliseerd. Ze was erg uitgedroogd en kon haar temperatuur niet op peil houden.

 

23 oktober. De vermiste nestgenootjes van Blondie lopen nog rond in Diest. In samenwerking met het zwerfkattenproject hopen we hen snel een opvang te kunnen bieden.

Drie kittens van bijna 5 weekjes kwamen via de collega’s van het dierenasiel van Genk in opvang. Ze kunnen nu flink zelf leren eten in een pleeggezin waar nog een kitten van die leeftijd aan het wachten was op vriendjes. Retro moet nog even geduld hebben tot na hun quarantaine om samen te kunnen ravotten.

 

24 oktober. We starten de dag met droevig nieuws. Onze dierenarts liet weten dat het kittentje dat gehospitaliseerd werd het niet heeft gehaald. Kort daarna een een telefoontje van een andere dierenarts. Eén van onze ex-opvangertjes werd bij hen binnengebracht na een aanrijding. Ze kreeg de eerste zorgen en werd verder nagekeken, maar stierf kort erna aan haar verwondingen.

 

25 oktober. De enkelingen die vorige week vrij kwamen voor adoptie hebben erg snel een afspraakje te pakken. Vaak zijn er meerdere kandidaten tegelijk.  Het is echter belangrijk dat een jong katje kan opgroeien met een sociale soortgenoot. Daar houden we steeds rekening mee bij het zoeken naar een geschikte thuis.

 

26 oktober.  Een pikzwart kittentje van circa 6 weken werd moederziel alleen gevonden met een krom voorpootje. Het werd bij de collega’s van het dierenasiel van Genk binnengebracht waar het pootje werd nagekeken.  Het polsgewricht is gebroken en kreeg een spalkje. De kleine uk heeft ondergewicht, weegt amper 417 gram en is niesziek. Intussen ligt ze knus en wel in een warm nestje bij één van onze pleeggezinnen en wordt vertroeteld met lekkere hapjes en aandacht.

 

27 oktober. Een heel aantal katjes verhuisden dit weekend naar hun nieuwe thuis. Dat zorgt steeds meteen voor een leegte en stilte in huis bij onze pleeggezinnen. Het is fijn om te weten dat ze een thuis gevonden hebben, maar toch altijd weer even wennen eens ze vertrokken zijn.

Intussen blijven meldingen binnenkomen. Een onderkomen kitten van 6 weken met ondergewicht en een kitten dat aan de mijn van Beringen werd opgemerkt zijn intussen veilig in opvang. Dit had geluk dat een lieve dierenvriend haar niet zomaar aan haar lot wilde overlaten. Hij had gezien dat ze steeds onder de wielkappen van auto’s kroop op de parking van Be-Mine. Ze was duidelijk op zoek naar warmte. De melder is meteen beginnen rondbellen zonder haar uit het oog te verliezen. Zo kon ze kort erna door vrijwilligers van ons opgehaald worden.

 

28 oktober.  Vandaag sloot onze jaarlijkse internetveiling www.veiling.catshelter.be af met een zeer mooi bedrag van 4232 euro. Dank alweer aan ons veilingteam dat er een 10 editie van maakte met een recordaantal aan items.  En uiteraard dank aan de artiesten, kunstenaars en hobbyisten en aan iedereen die heeft geboden! Dit fundraising event betekent elk jaar ontzettend veel voor onze organisatie.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!