Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Traditioneel is het de laatste week van mei in alle asielen en opvangcentra ontzettend druk met meldingen. En dat was ook de voorbije week bij Cat Shelter het geval.  Er kwamen alweer zo’n 27 nieuwe patiëntjes binnen!

Na de vele babykittens jonger als 3 weken oud die intussen onder onze hoede kwamen, kwamen de voorbije week voornamelijk kittens binnen van 3 tot 5 weken die onderkomen waren, die niesziek zijn of die ergens achtergelaten waar ze het niet konden redden.

 

We blijven non-stop zoeken naar extra pleeggezinnen. Zo hadden na onze vele oproepen op onze facebookpagina voorbije week 8 kandidaat pleeggezinnen in onze regio zich aangemeld. Zij ontvingen de nodige informatie over onze werking en richtlijnen en een aanmeldingsformulier. Vijf van hen stuurden het ingevulde aanmeldingsformulier door en ontvingen één van onze medewerkers voor een kennismakingsgesprek. Vier van hen haalden intussen hun startpakket op. Twee van hen hebben intussen een nestje onder hun hoede. Dankzij hen kunnen we weer meer hulpbehoevende kittens verder helpen! Wil jij ook mee helpen? Niet twijfelen, het is ontzettend dankbaar vrijwilligerswerk waarbij je effectief leventjes redt!

 

Babykittens blijven steeds tot 10 weken onder de zorgen van hun pleeggezin voor ze kunnen verhuizen. Dat wilt zeggen, dat we intussen blijven inzetten op het werven van nieuwe pleeggezinnen. Want ook éénmalig een nestje opvangen, maakt zoveel verschil uit.

Wie in onze regio woont (Balen tot Hasselt) en tijd heeft (overdag thuis of part-time werkende) en een groot hart heeft voor dieren, neem zeker met ons contact op via info@catshelter.be

 

Intussen zijn de eerste kittens van het seizoen besproken. Het duurde niet lang vooraleer ze een afspraakje te pakken hadden!  De komende weken zullen steeds meer kittens vrij voor adoptie komen op www.catshelter.be/adoptie

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!