Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

22 augustus.  Twee zwerfkatjes die het niet goed deden, kwamen onder onze hoede.  Ze vochten tegen een virale infectie die hun weerstand ernstig ondermijnde.  Het kleinste van het duo werd meteen gehospitaliseerd en aan een infuus gehangen om verdere uitdroging te voorkomen.

 

23 augustus.  We ontvingen het trieste nieuws dat het zwerfkatje dat gehospitaliseerd werd, de nacht niet gehaald had. Het overblijvende broertje werd intussen ook bij de dierenarts opgenomen. Ook hij is op erg korte tijd snel achteruitgegaan.  We hopen heel erg dat dit knulletje nog voldoende weerstand heeft om het virus te overwinnen.

 

24 augustus. Vijf babykittens van amper 4 weekjes oud werden met erg veel ondergewicht gevonden. Ze waren vuil en hongerig en zaten blijkbaar al een tijdje zonder moederkat. Ze aten bij aankomst alvast heel flink en kunnen nu in veilige omgeving op krachten komen.

 

25 augustus.  We hebben een aantal zorgkatjes in de opvang die klaar zijn om een bezoekje te ontvangen. Een zorgkatje betekent niet dat ze ziek zijn, het betekent dat ze een aangepaste thuis zoeken omwille van beperkt zicht of iets hebben dat nog wat in de gaten moet gehouden worden.  Zo zoeken Lioe (zonder oogjes) en Litte (1 oogje) samen een thuis binnenshuis. Jella en Jill zoeken een thuis bij mensen die rekening houden dat Jill haar ene long nog niet voldoende is gegroeid, maar intussen wel een erg actieve speelvogel is.  Mogelijke adoptanten krijgen bij een bezoekje alle verdere informatie mee. Alleen is het dus even zoeken naar dierenvrienden die katjes met een mankementje een blijvende warme thuis willen geven.

 

26 augustus. Intussen zijn twee jonge kattinnen vrij voor adoptie gekomen. We hopen zo enorm dat kattenliefhebbers hen niet over het hoofd zien. Ook zij hunkeren naar een fijne thuis. En het grote voordeel is dat je bij deze jong volwassen katjes vooraf al heel goed ziet wel karakter ze hebben. Zoveel voordelen, maar toch is het zo moeilijk voor hen om een thuis te vinden… Delen jullie hun adoptiepagina’s zeker even om meer bereik te krijgen en zo hopelijk een gouden mandje te vinden?

 

27 augustus.  We zijn ook nog steeds op zoek naar dierenvrienden die kittens met beperkt zicht een thuis willen geven. Zo is er nog ons duo Blinde Lioe en Litte met 1 oogje. Ook Jem met zijn wazige oogjes wacht nog op een thuis en zou liefst van al samen met zijn vriendjes Viking en Voddeke willen verhuizen. Wie o wie, ziet het zitten om dit vrolijke trio een kans op een blijvende thuis te geven? zie foto Jem en Viking. Voddeke is iets verderop aan het ravotten 🙂

 

28 augustus. Een jong katje zat miauwend aan het raam bij mensen in Zonhoven. Maar het liet zich niet zomaar pakken. Het was nauwelijks te benaderen. Het blies, gromde en haalde uit. Was het al verwilderd? Een uurtje later lag het in een handdoek op schoot, toch niet zo wild dus, maar gewoon erg angstig, uitgehongerd en onder de indruk (en gedumpt?).

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!