Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

21 november.  Een jong kattinnetje kwam dit weekend aanlopen bij één van onze vrijwilligers. Ze liep daar duidelijk niet op haar plaats en miauwde luid voor aandacht en eten. Helaas bleek ze van niemand in de buurt te zijn en kwam zo in de opvang terecht.

 

22 november.  Nog steeds vinden babykittens hun weg naar onze opvang. Zo kwam vandaag een kittentje van amper 350 gram via de collega’s van het dierenasiel van Genk in de opvang. Na quarantaine kan hij verder opgroeien met kleine Satin.

 

23 november. Intussen wordt weer flink geschreven aan de volgende editie van ons ledentijdschriftje. Je kan dit 3-maandelijkse tijdschrift boordevol nieuwtjes en weetjes ontvangen vanaf 15 euro donatie op jaarbasis.  Met deze bijdrage help je mee het voortbestaan van onze organisatie in stand houden, want zonder donaties komen we er helaas niet.

 

24 november.  Het meestvoorkomende probleem bij kittens is diarree. Alle onrust slaat op de spijsvertering, alsook overschakeling van lactose naar vaste voeding. Maar soms gebeurt net het tegenovergestelde. Een geconstipeerd kittentje is niet fijn. Zo werd ook kleine Satin verlost van haar krampjes en voelde ze zich nadien stukken beter!

 

25 november.  Eind november en helaas nog steeds meldingen van moederkatjes met kroost. Via de collega’s van het noodasiel van Lommel kwam een moederkatje binnen met 4 kleine koters van 4 weken oud.

 

26 november.  Onze oudere kittens en halfwasjes blijven het ontzettend moeilijk hebben om een thuis te vinden. Het wilt voor hen gewoon niet lukken. Via facebook werd een betalende advertentie opgestart in de hoop nieuwe mensen te kunnen bereiken die nog geen katten hebben en hen een kans op een thuis zouden kunnen geven.

 

27 november.  We sluiten de week wel af met goed nieuws. Want lieve black beauty Mascara vond na 4 maanden eindelijk haar gouden mandje!  We hopen dat het voor onze 2 superlieve en aanhankelijke dametjes Ezra en Ezry ook snel zal lukken om een thuis te vinden (zie foto)

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!