Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

In november werden op een bedrijventerrein 5 piepjonge kittens gevonden van amper een paar dagen oud.  Ze lagen reeds een dag alleen toen de melding bij ons binnenkwam. Kittens van deze leeftijd geraken zonder de warmte van hun mama snel onderkoeld en belanden dan heel snel in de gevarenzone. Een nieuw pleeggezin kon meteen aan de slag. Met 5 mondjes te voeden om de 2u had ze haar handen goed vol en leerde ze snel alle kneepjes van het vak. Helaas waren 2 kittens te zwak en gaven de strijd op. Het trio dat wel voldoende weerstand had, groeide intussen op tot gezonde kittens die deze week gesteriliseerd werden. En het mooiste van al: deze drie musketiers hebben bij hun pleegmama alle drie een gouden mandje gevonden (zie foto)

 

De voorbije week werden we op de hoogte gebracht van vermissingen. En dat waren er toch weer heel wat. Informeer steeds goed in de directe buurt en meld jouw kat op vermistpagina’s aan. Katten zoeken met erg koud weer tijdens hun stapje buiten soms een beschut plekje op waar ze even rusten. Het kan dan wel eens gebeuren dat een bezorgde kattenliefhebber hen opmerkt in een tuinhuis of kippenhok en hen in huis neemt. Vaak is dit gelukkig goed bedoeld om te helpen. Zorg echter steeds dat jouw kat gechipt en geregistreerd is zodat ze snel terug met jou herenigd kan worden!

 

In januari is het rustig in de opvang. Er zijn geen kittens meer ter adoptie. Een aantal zorgkatjes en blijvers wordt achter de schermen rotverwend. Maar 1 duo wacht wel nog op een speciale thuis. Twee lieve loebassen kwamen in december terug van plaatsing. Niet hun fout, maar ze waren wel ontzettend onder de indruk bij aankomst. Hun pleegmama die hen als zorgeloze kittens destijds zag opgroeien, ziet hen na enkele weken terug genieten van het leven. Alleen hebben deze broertjes wel wat tijd nodig in een nieuwe omgeving. Zij zoeken een thuis waar men hier begrip voor heeft. Hen zo terug zien openbloeien en genieten doet echt deugd. Nu nog een gouden mandje waar ze meer dan welkom zijn! Alle info op hun adoptiepagina

 

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!