Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

21 augustus. Twee babykittens met erg veel ondergewicht werden in een doosje gevonden.  Er werd meteen rondgebeld en een plekje gevonden in één van onze nieuwe pleeggezinnen.

 

22 augustus. Een tamme zwerfkat liep buiten met haar 4-koppige kroost van bijna 4 weekjes oud. Aangezien mams zelf ook heel tam is, was een veilige opvangplek binnen een beter optie zodat de kittens nu onder haar vleugels in alle rust verder kunnen opgroeien.

 

 

23 augustus. Een andere tamme zwerfkat was in een serre bevallen.  Ook voor haar was het belangrijk dat ze in een veilige omgeving haar fragiele pasgeboren kroost verder kon verzorgen. Mams bleek erg mager en zwaar ontstoken oortjes te hebben.

 

 

24 augustus. We kregen deze zomer opmerkelijk veel meldingen van enkelingen.  Dit vraagt steeds heel wat discipline en voorzichtigheid inzake quarantaine. Kittens mengen uit verschillende nestjes met elk een andere soort achtergrond aan antistoffen brengt immers risico’s met zich mee.  Kittens alleen laten opgroeien zonder soortgenootjes is helaas ook niet ideaal. Het is daarom steeds zoeken naar een verantwoord evenwicht om te zorgen dat de infectiedruk wordt gerespecteerd en er tegelijk ook  rekening te houden met een normale sociale opgroei van weeskittens.

 

 

25 augustus. Solane, het jonge katje met de vergroeide poot ging op controle bij de dierenarts. Er werden foto’s genomen en advies ingewonnen bij specialisten om na te gaan wat de beste optie is om het pootje te behandelen.

 

 

26 augustus.  Intussen geraken onze kittens goed besproken. Toch wachten 2 duootjes langer als andere. Ze zijn nochtans erg lief. Ze hebben bij nieuwe mensen alleen wat meer tijd nodig. Maar eens ze jou kennen, heb je er beslist heel veel vriendschap van. Zo nestelen Inez en Irina zich graag bij hun pleegmama in de zetel. Deze kittens plaatsen we liefst niet in een drukkere omgeving of bij kindjes.  We krijgen soms teleurgestelde reacties als dit wordt gemeld.  Toch is dit advies in het belang van zowel kittens als adoptant. Een goede match is zo belangrijk. We hebben kittens die perfect bij kindjes geplaatst kunnen, die het niet erg vinden als er meer leven in huis is. Maar lieve Irina en Inez, alsook Bolt en Bethje vinden een rustiger omgeving fijner om in te spelen en komen op hun tempo knuffeltjes vragen. En daar houden we echt liefst rekening mee. Op elk potje past een dekseltje, op dat van kittens die iets meer verlegen zijn bij nieuwe mensen ook 🙂

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!