Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

20 november.  Moe maar voldaan na een zeer succesvolle editie van onze Beleef Chocolade, gingen we de nieuwe week van start.  Onze vrijwilligers stonden alvast weer klaar om de meldingen van deze week op te vangen.

 

21 november . Boris, een kater die jaren geleden via ons een fijne thuis vond, moest door omstandigheden terug naar de opvang komen. De stress die hij sinds de komst van het kindje ondervond, was helaas niet meer houdbaar, waardoor geopteerd werd hem te herplaatsen. Boris was bij aankomst erg onder de indruk, maar ontpopte zich al snel als een lieve kater die geniet van alle aandacht (zie foto). We hopen voor hem spoedige een fijne rustige en stabiele thuis te vinden. Meer info op zijn adoptiepagina 

 

22 november.  Tussen de zwervers was door de collega’s van het asiel van Genk een bang kitten gevangen. Het kleintje was eerder bang als mensschuw, waardoor gezocht werd naar een opvangplekje om het tot rust te laten komen zodat het herplaatst kon worden. Selma was bij aankomst erg op haar hoede maar is ze vrij snel aan het ontspannen. Komt helemaal goed met deze meid. Binnenkort kunnen jullie haar op onze adoptiepagina bezichtigen.

 

23 november.  Drie bange kittens werden achter de koelkast in de garage gevonden. Ze zijn amper 6 weekjes, maar lieten duidelijk merken dat ze mensen niet echt vertrouwen.  Het pleeggezin van Blue Berry was in blijde verwachting van vriendjes voor hem. Na quarantaine van deze leeftijdsgenootjes kan deze lieve uk hen leren dat mensen dik ok zijn 🙂

 

24 november. Gisteravond kwamen via het Noodasiel van Lommel 3 kittens met calici binnen. Ze hadden hoge koorts, hadden aftjes op de tong en waren erg mager. Ze werden gehospitaliseerd voor observatie en krijgen de nodige ondersteuning om er hopelijk snel bovenop te geraken.

Een zwarte gekwetste kater werd in Neerpelt gevonden. Hij lag op de stoep van de melder en kon niet meer stappen. Hij had dringend medische zorgen nodig en kwam in spoed binnen bij onze dierenarts.

 

25 november. Er werden foto’s genomen van de poot van de gekwetste vondeling.  Aangezien het om een complexe breuk in de poot gaat, werden de foto’s doorgestuurd naar een specialist. Deze liet weten dat de poot te erg beschadigd is om nog te herstellen. Het onderste deel van de poot is behalve de breuk ook erg toegetakeld door een infectie die er al geruime tijd moet op gezeten hebben waardoor een deel is afgestorven. Zijn zwaar beschadigde poot wordt geamputeerd zodat hij hopelijk snel terug op zijn 3 pootjes kan rondstappen.

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!