Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

20 juni. Vorige week konden jullie hier in het wel en wee verslag lezen dat we een kitten in opvang kregen dat iets akeligs aan de hand had met het pootje. Vermoedelijk is het achter prikkeldraad blijven haken waardoor de huid heel erg was beschadigd en gestroopt. Het kleintje moet hier al even mee rond gelopen hebben aangezien de infectie intussen levensbedreigend was geworden. Het pootje kon helaas niet meer gered worden. Het werd geamputeerd en een ander pootje dat ook beschadigd was, werd genaaid.  De pech van dit moedige kitten stopte echter niet. Haar middenrif bleek ook gescheurd, waardoor een tweede spoedoperatie volgde. We duimen allemaal heel hard dat het voor haar volledig goed komt!

 

21 juni. Geshe, Gopi en Gompa werden op 3 juni gevonden, krijsend en uitgehongerd. Hun moederkat was de dag voordien overreden.  Ze werden gelukkig tijdig gevonden zodat ze in een veilige omgeving en met aangepaste zorgen verder grootgebracht konden worden. Dit vrolijke trio stelt het intussen heel goed en kwam net als vele andere kittens vrij voor adoptie.

 

22 juni.  Aangezien vorige week al onze pleeggezinnen die kittens konden opvangen vol zaten, werd een oproep gelanceerd via Facebook. Intussen zijn kandidaat pleeggezinnen zich aan het aanmelden. Zij krijgen de nodige informatie via mail zodat ze weten aan wat ze beginnen. Van zodra het aanmeldingsformulier is ingevuld, wordt een afspraakje gemaakt om op hun vragen te antwoorden en af te toetsen welke patiëntjes voor hen mogelijk zijn. Als alles goed zit, wordt een startpakket bezorgd zodat ze klaar zijn voor hun eerste logeetjes.  Woon je in onze directe regio en heb je interesse om tijdens de zomervakantie (of nadien) te helpen? Meld je dan zeker aan via info@catshelter.be

 

23 juni.  Een vrijwilligster ging bij een oudere dame twee kittens ophalen. Ze schrok toen ze een gapende wonde aan de poot zag.  Eén van de kittens zal vol maden!! Gelukkig besefte onze vrijwilligster meteen de ernst van de situatie. Er werden wel 200 maden weggespoeld uit de openingen waar ze zich in genesteld hadden. De dierenarts behandelde het katje meteen zodat de maden die intern zaten zouden sterven. Het is echter afwachten hoe groot de interne schade is… Het katje is al een beetje beter, maar is nog niet volledig uit de gevarenzone. Het werd gehospitaliseerd tot het stabiel is. Foto zie: https://www.facebook.com/catshelter/photos/pb.169669586458835.-2207520000.1466865167./1065800120179106/?type=3&theater

 

24 juni. Er vertrokken deze week weer heel wat kittens naar hun definitieve thuis. Het vertrek van kittens die je weken met hart en ziel hebt verzorgd, doet wel wat met onze pleeggezinnen. Maar, weten dat ze naar een goede thuis gaan, maakt alles goed 🙂

 

25 juni.  We maakten op onze facebookpagina een eventpagina voor onze volgende internetveiling. De voorbereidingen zijn in volle gang. Iedere kunstenaar of artiest die iets wilt schenken, zijn we enorm dankbaar. Twijfel dus niet als je dit leest. Ga een kijkje nemen op:  https://www.facebook.com/events/818296778300363/  en meld je aan via veiling@catshelter.be om van ons volgende editie alweer een groot succes te maken.  Vandaag kwam ook een kittentje van 7 weekjes oud met snot in het neusje binnen. Het was in het bos gevonden, zocht contact met wandelaars en heeft intussen al flink gegeten.

 

26 juni. Twee meldingen op zondagnamiddag… Een jong kitten werd moederziel alleen en uitgehongerd gevonden op de drukke verbindingsweg tussen Beringen en Leopoldsburg. Ze werd  door een dierenvriend van de weg geplukt en wat later naar één van onze opvanggezinnen gebracht. Ongeveer tegelijk is er een melding van iemand uit Beringen die een nestje kittens vond in zijn berging, mama kon er waarschijnlijk al een tijdje niet meer bij en ook zij waren uitgehongerd. De puzzelstukjes vielen pijlsnel in elkaar. De vindplaats was dezelfde, de gewichtjes waren gelijklopend. Het eenzame kitten werd nog dezelfde dag herenigd met haar nestgenootjes. Ze zijn ongeveer 5 weken en zitten met serieus ondergewicht. Gelukkig kunnen ze nu aansterken in een veilige omgeving. 

Aangezien de doorstroming door plaatsingen op gang is gekomen, zijn er weer opvangplekjes vrij gekomen voor nieuwe noodgevalletjes zodat de noodstop opgeheven werd.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!