Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

2 oktober. Iboe, het jonge katje met de drie gebroken pootjes ging vandaag op controle bij de dierenarts. Zijn spalkje werd verwijderd en er werden nieuwe foto’s genomen. Volgende week zal zijn pin uit zijn ander pootje worden gehaald. Intussen loopt dit ukje rond alsof er niets aan de hand is en wilt hij niets liever als op verkenning gaan in huis.

 

3 oktober.  Aangezien er opvangplekjes voor jonge kittens vrij zijn, werd hulp aangeboden aan de collega’s van de klassieke dierenasielen die geen plekjes meer vrij hebben en anders fragiele kittens jonger als 6 weekjes in het asiel moeten opvangen wat niet ideaal is omdat ze erg vatbaar zijn voor ziekten maar ook voor 8 weken nood hebben aan huiselijke prikkels. Op deze manier kunnen we er samen veel meer helpen.  ‘s Avonds laat kwam een bang zwerfkitten binnen dat in een kelder was gesukkeld. Het katje was erg gestresseerd.  Het kon niet terug naar waar het gevonden werd zodat nu gezocht wordt naar een beter plekje.

 

4 oktober.  Werelddierendag en tegelijk ook kick-off van onze internetveiling. Ook deze editie weer erg veel leuke BV items en prachtige kunstwerken die gedoneerd werden ten voordele van onze opvangkatjes. Neem zeker een kijkje op www.veiling.catshelter.be en doe een bod. Alle beetjes helpen!

 

5 oktober. Via de collega’s van Het Felix Project kwam een  kitten van bijna 7 weekjes oud binnen dat op een camping liep rond te dolen. Het kleintje is vermoedelijk mensen ooit gewoon geweest want liet zich meteen benaderen.

 

6 oktober. Via de collega’s van het dierenasiel van Sint-Truiden werden we op de hoogte gebracht van 2 babykittens die nat en onderkoeld buiten lagen zonder moederkat. De kittens werden door de melder meteen doorgebracht naar een papflesgezin waar ze in de couveuse op temperatuur konden komen vooraleer ze van het flesje konden drinken. Ze zijn nog niet eens een weekje oud.

 

7 oktober. Gisteravond kwam ook nog een kitten in opvang dat in een kelder was gevonden. De moeder was het niet meer komen halen. Het kleintje is circa 5 weekjes en stelt het voor de rest goed en kan nu tot rust komen in huiselijke omgeving.

Vandaag verhuisden onze herplaatsers Soekie en Aiko naar hun gouden mandje. We wensen hen alvast veel succes in hun nieuwe thuis!  De babykittens die gisteren binnen waren gekomen bleken helaas ook met maden te zitten. Ze werden een dagje gehospitaliseerd en behandeld. Nu heel hard duimen dat de schade intern niet te erg is en ze voldoende weerstand hebben om zich er bovenop te knokken.

 

8 oktober.  Vandaag stonden we met de infostand bij de collega’s van het dierenasiel van Genk voor de dieren dating Open Asieldag.  Ondanks het slechte weer, kwamen vele dierenliefhebbers langs voor info en een bezoekje.

Een tam kittentje van circa 8 weken met ondergewicht liep in Zolder buiten in de regen (zie foto).  Kleine Panter kwam binnen om in een warme omgeving te kunnen aansterken.  De komende weken gaan buiten helaas nog vele gedumpte kittens worden opgemerkt die niet de nodige weerstand hebben. Zoek tijdig hulp voor hen want vochtig weer is voor kittens met een lage weerstand en ondergewicht echt niet ok!

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!