Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

2 juli. We starten de week alweer met kittens die vrij voor adoptie komen. Hoe sneller ze besproken geraken, hoe beter voor onze doorstroming om nieuwe kittens verder te kunnen helpen.  We zetten daarom steeds in op tijdige promotie en dat werkt gelukkig goed.

 

3 juli.  De kittens met een nieraandoening worden vandaag geopereerd. Het is met een bang hartje afwachten hoe ze het zullen doen.  Eentje had het moeilijk om uit narcose te geraken, maar gelukkig zijn ze intussen allemaal in orde, oef!

 

4 juli. We krijgen een mailtje van adoptanten die met een duo dat ze 2 jaar geleden adopteerden aan een asiel staan dat hen doorstuurt naar ons. Ze geven aan dat het heel dringend is! We hebben midden in het drukke kittenseizoen echter geen gezin vrij voor volwassen katjes. Er wordt in spoed gebeld naar de collega’s van het dierenasiel van Genk die meteen willen helpen. Gelukkig maar! Erg triest: men had een pup in huis gehaald, geen geleidelijke introductie in acht genomen waardoor de katjes zich in hun vertrouwde omgeving gestresseerd voelden en aan de meubels begonnen te krabben waardoor niet de pup maar zij zonder pardon na 2 jaren buiten vlogen.  Een kat blijkt voor veel mensen nog een wegwerpartikel 🙁

In Tessenderlo wordt een zwart kitten gevonden. Het liep moederziel alleen langs de straat. Na wat rondbellen en polsen bij onze pleeggezinnen, kon deze black beauty binnengebracht worden. Zina komt eerdaags vrij voor adoptie.

 

5 juli. Onze voorzitter ziet onderweg naar huis een kitten aangereden worden. De kleine ninja maakte gedurende 3m tal van buitelingen onder een auto die van de tegenovergestelde richting kwam.  De uk rolt gedesoriënteerd in de berm. Hij neemt het diertje direct mee naar de dierenarts die behalve een geschaafde snoet geen breuken vaststelt en aangeeft dat het kitten ongelofelijk veel geluk heeft gehad. Gelukkig is Greyjoy er dus enkel met de schrik vanaf gekomen en kan hij nu bekomen van zijn hachelijk avontuur in een pleeggezin.

Een oproep uit Lummen. De melders zagen tijdens een wandeling een piepklein kitten van 250 gram aan de rand van een landweggetje zitten. Het krijste luid  om hulp. Het mocht meteen naar één van onze pleeggezinnen gebracht worden. Een mooi, weldoorvoed kitten met een proper neusje en oogjes… Waarschijnlijk gedumpt 🙁

 

6 juli. Gisteravond laat kwam nog een melding binnen van een kitten dat hulp zocht. Na een vangactie van 3,5 uur, samen met mensen van de poezencentrale Mol, werd een kleine schreeuwer binnengebracht. Frans doet het supergoed en spint van geluk!

 

7 juli. In de namiddag kwam een hulpvraag van het Zwerfkattenproject Geel voor 2 kittens.  Deze waren gevonden door een hond en hadden beschadigde oogjes (zie foto) Een ex-pleeggezin dat ons voor de vakantie uit de nood komt helpen, was direct paraat om deze 2 sukkeltjes te verzorgen en liefde te geven. Sep & Saar voelen zich ondertussen al weer een beetje beter.

Het asiel van Genk vroeg onze hulp voor een kitten van 191 grammetjes. Voor dat we konden doorgeven dat het kleintje welkom was, moesten ze er dringend mee naar de dierenarts. Het kleintje zat vergeven van de maden en stierf kort na aankomst..

Laat op de avond kwam nog een dringende melding binnen via de collega’s van het Felix Project. Een kitten gevonden in Hamont-Achel kon niet blijven waar het was.  Het kwam iets later binnen in opvang bij ons.

 

8 juli.  Door de vele meldingen van enkelingen de voorbije dagen raken al onze opvangplekjes stilaan weer goed volzet want ook voor 1 kitten hebben we steeds een volwaardige opvangplek met de nodige quarantaine nodig.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!