Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

2 januari.   We lanceerden vorige week donderdag een oproepje voor ons éénoogje Noé.  Het bericht werd massaal gedeeld en al snel waren er een aantal mailtjes van mogelijke adoptanten.  Ze kreeg kort daarna een bezoekje en ja hoor, ze werd besproken! Noé verhuisde deze week naar haar nieuwe thuis.

 

3 januari.  Nio kwam als laatste opvanger van 2016 op 29 december binnen. Deze ooit o zo gelukkig knul, geraakte helemaal onder de stress en angst na de komst van 6 andere katten.  Hoewel goed bedoeld om dakloze katten een thuis te bieden, zorgde de aanwezigheid van zoveel andere soortgenoten ervoor dat hij buitenglipte en zich maanden niet liet zien. Na terugkomst werd hij nog meer achterna gezeten door de andere katten waardoor hij zich compleet onder de angst wekenlang achterin een grote kattenbak verscholen hield. Hij vermagerde zienderogen. Zijn baasje kon het niet meer aanzien en besefte dat hij zich ongelukkig voelde en nam met ons contact op. Nio kwam na 2 jaar terug naar de opvang. Hij is een schat van een kat, geniet van aandacht en knuffels. Het enige wat hij nu echt nodig heeft is een thuis waar geen andere katten of honden zijn of waar nieuwe huisdieren bijkomen zodat hij zich terug ellendig zou voelen! Zie foto

 

4 januari.  Aangezien er in de winter maar een handjevol kittens vrij voor adoptie komen, zijn deze de dag dat ze online geplaatst worden al besproken! Dit leidt uiteraard vaak tot teleurstellingen bij mensen die nu graag kittens willen adopteren.  In de zomerperiode zijn er dan weer zoveel om uit te kiezen dat het aanbod soms groter is als de vraag.  Tijdens de wintermaanden is dit net andersom. Toch zouden we iedereen die nu op zoek is naar spinnende huisgenootjes willen aanraden om ook halfwasjes en jong volwassen katjes een kans te geven. Want zij wachten wel nog op een thuis!  Zo hadden de 2 duootjes van mams Willaw al snel een afspraakje te pakken terwijl deze lieve nog erg jonge kattin evenzeer hunkert naar haar gouden mandje.

 

5 januari. Charmeur Brockie kwam dit weekend ook vrij voor adoptie.  Hij heeft het nog niet makkelijk gehad maar is nu beslist aan de beterhand en hoopt snel ook een blijvende thuis te vinden bij een sociale soortgenoot.  Meer info over deze knappe knul vind je hier.

 

6 januari.   Intussen kwam ook onze kleine ‘dakgoot’avonturier vrij voor adoptie. Kleine Giorgio is helemaal bekomen van zijn avontuur.  Dit zwarte kittentje werd intussen ook  reeds besproken.

 

7 januari.  We ontwaakten vandaag met een wit sneeuwlandschap. Fijn voor de winterfanaten, maar denk ook zeker aan de zwerfkatjes dat ze voldoende beschutting en voeding kunnen vinden.  Tips voor beschutte hokjes kan je vinden op deze link

 

8 januari. De kittens van mamapoes Willaw kregen dit weekend een bezoekje en werden besproken. Maar ook lieve Willaw hunkert naar een thuis. Zij is erg lief en zachtaardig, geniet van aandacht en knuffels, maar verkiest een rustige omgeving waar geen andere katten, geen hondjes of te enthousiaste kindjes aanwezig zouden zijn.  Zo nu en dan in de zomer een stapje buiten kunnen zetten zou ze super vinden! Meer info en foto’s kan je op haar adoptiepagina vinden.

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!