Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

2 april.  Intussen is de nieuwe wet van kracht die katteneigenaars verplicht om al hun katten te laten steriliseren/castreren die geboren zijn na augustus 2014. Dat wilt dus ook zeggen dat alle kittens die voortaan geboren worden niet alleen gesteriliseerd of gecastreerd moeten voor ze aan iemand anders worden gegeven of verkocht (wat al verplicht was sinds 2017) maar dus nu ook alle kittens en dit voor de leeftijd van 5 maanden!  Het volledige KB kan je hier vinden

Is jouw dierenarts nog niet op de hoogte van vroegcastratie en de vele internationale onderzoeken hierover (intussen gelukkig wel opgenomen in de opleiding voor nieuwe dierenartsen) bezorg hem of haar dit document.

 

3 april. Intussen zien we vele reacties verschijnen op onze oproep ‘pleeggezinnen gezocht’ op onze FB pagina. Dat is fijn, maar helaas ontvingen we voorlopig slechts 1 melding op onze info@catshelter.be met de vraag naar meer info en een verdere kennismaking. Erg jammer, want de hulp van pleeggezinnen die overdag thuis zijn of part-time werken gaan we de komende weken en maanden ontzettend hard nodig hebben. Niet alleen opvangplekken voor kittens zijn welkom maar ook opvangplekken waar een moederkat met kroost opgevangen kan worden.  Weet je niet zeker of je voldoet aan de voorwaarden als pleeggezin? Lees hier meer.

 

4 april. Onze blijver Brockie werd bij de dierenarts binnengebracht om zijn tandjes te laten trekken, op zijn hoektanden en snijtandjes na. De woekerende infecties in zijn mondje geraken helaas niet onder controle.  Dit was na maandenlang behandelen de enige manier om de infecties die hem verzwakken onder controle te krijgen.  Intussen stelt hij het na de operatie goed en is alweer gretig aan het eten en knuffeltjes aan het vragen 🙂

 

5 april. EN KITTEN DAT GEEN KITTEN WAS… Laat op de avond kwam gisteren een spoedmelding uit Genk binnen. We namen contact op met onze collega’s van het dierenasiel van Genk aangezien het zou gaan om een ‘kitten’ van 1 week oud. Om geen tijd te verliezen, reed hun vrijwilliger die vlakbij woonde op terwijl onze vrijwilliger die van verder moest komen tegemoet zou rijden. Groot was de verbazing toen ze vaststelden dat de vondeling niet echt een kitten was. Maar wat was het dan wel? Ze reden door tot een dierenarts die ook niet meteen uitsluitsel kon geven. Dan maar door naar de collega’s van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Wat bleek? Onze vondeling is een babyvosje! De uk is nu bij hen in goede handen   Bekijk de foto hier.

 

6 april.  Er heeft zich helaas geen eigenaar gemeld voor onze vondeling. Kaira komt deze week vrij voor adoptie. Ze heeft alvast haar ondergewicht flink ingehaald en is een mooi dametje geworden.  Zij gaat op zoek naar een thuis bij een andere jonge sociale kat.

 

7 april. De dag ging alvast van start met een volgende melding van een babykitten. Met het mooie weekend in zicht zullen beslist weer heel wat mensen gaan wandelen en fietsen. Onze collage met tips bij BABYKITTENS GEVONDEN werd daarom op onze FB pagina geplaatst in de hoop dat mensen die kittens vinden ze niet zomaar meteen meenemen maar eerst de situatie goed inschatten. Meer info hier

 

8 april.  De collega’s van het dierenasiel van Sint-Truiden vroegen onze hulp voor de opvang van een weeskitten van 1 week oud dat moederziel alleen in Tongeren werd gevonden.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!