Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

19 september.  De derde worp van het seizoen lijkt gestart. Meldingen van babykittens komen weer goed op gang. Vaak gaan melders zelf aan de slag. We kunnen echter niet genoeg benadrukken hoe fragiel babykittens zijn. Ze hebben frequent aangepaste voeding (vervangende poedermelk) nodig in een voldoende warme en droge opvangplek. Hen koemelk geven of in de zon leggen om op te warmen is niet ok! Vraag aub tips aan organisaties die de nodige ervaring hebben.  Even proberen en als het foutloopt ze dan maar wegbrengen, is echt geen hulp voor deze hulpbehoevende kittens. Hen meteen de correcte verzorging geven kan een verschil betekenen op leven en dood!

 

20 september. Twee babykittens van amper 2 weekjes oud werden buiten gevonden, onderkoeld en uitgedroogd. Hun moeder, een zwerfkat, keek niet meer naar hen om. Drie andere kittens van het nestje waren reeds gestorven. Onze hulp werd ingeroepen om deze 2 overgebleven kleintjes te verzorgen. Helaas waren ze te erg verzwakt. Onderweg naar het pleeggezin stierf eentje. Het laatste gaf een paar uren later de strijd op 🙁

 

21 september.  Dit jaar lijkt het calicivirus flink toe te slaan bij zwerfkittens. Dit virus zorgt vaak voor aftjes op de tong die het eten bemoeilijken. Sommige kittens hebben koorts en voelen zich ellendig. Met extra voedingssupplementen en ondersteunende antibioticum komen ze er gelukkig normaal weer goed bovenop.

 

22 september. We krijgen steeds vaker de vraag voor opvang van oudere gezonde kittens of volwassen katten. Aangezien meldingen van hulpbehoevende kittens blijven binnenkomen, blijven we echt voorrang geven aan de meest fragiele onder de zwerfkittens.

 

23 september. Het werd weer een erg drukke avond vol meldingen. Twee meldingen zorgden voor een hele uitdaging. Na tal van telefoons naar pleeggezinnen voor deze leeftijd, werd geen plekje gevonden terwijl deze kleintjes echt moesten binnenkomen. Helaas zit zowat elk gezin aan de limiet waardoor we begrip hadden voor het feit dat onze gezinnen aangaven dat nog meer even niet mogelijk was.  Reddende engel Martine besloot de kleintjes met ontzettend veel ondergewicht bij haar binnen te laten komen zodat we dit weekend verder naar een oplossing kunnen zoeken. Oef, we konden alvast op beide oren slapen dat ze in goede handen waren.

 

24 september. De hoge medische kosten van de voorbije maanden beginnen een zware tol te eisen van onze rekening.  We vrezen dat de torenhoge uitgaven een zeer ontnuchterend jaarresultaat zullen geven. Nooit eerder liepen de kosten zo hoog op en kregen we te maken met zovele bezoeken aan specialisten en dringende operaties. We blijven ervoor gaan om hen de allerbeste zorgen te geven, maar zonder steun van donateurs ziet de toekomst er erg somber uit. We lanceerden daarom vandaag op onze facebookpagina de verkoop van draagtassen.  Alle beetjes helpen!  Bij aankoop van deze originele katoenen draagtas voor amper 5 eurootjes help je wel degelijk mee bij het redden van levens!

Intussen kwam een pasgeboren kitten binnen dat meteen in een digitale couveuse werd gelegd zodat het op temperatuur kon komen alvorens het papflesje te krijgen waar het gelukkig meteen gretig van dronk (foto)

 

25 september.  Elk jaar organiseert het bestuur van Cat Shelter in het najaar een etentje voor de vrijwilligers. Onze voorzitter kroop vandaag de keuken in en zorgde voor een heerlijk vegetarisch pastabuffet. Met deze traktatie willen we de vele vrijwilligers een hart onder de riem steken en hen bedanken voor hun enorme inzet. Er werd gesmuld, gelachen en vele verhalen en ervaringen gedeeld.

Uiteraard stopte het vandaag ook niet met meldingen. Zo kwam nog een duo van 4,5 weken oud en een kittentje van 3 weekjes binnen voor verzorging.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!