Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Het kittenseizoen is afgelopen. Dat wilt niet zeggen dat we sporadisch geen meldingen meer binnenkrijgen.  Eén van onze pleegmama’s vond tijdens het wandelen een uitgemergeld, onderkomen kitten van een week of negen.  Koud en vochtig weer is niet ok voor zo’n jonge kittens. Ze werd meegenomen geniet intussen van de warmte en goede zorgen bij haar pleeggezin.

De jongste telgjes in opvang zijn momenteel 3 weekjes oud. Zo jong en al moeten knokken tegen coccidiose, een parasiet die de darmwand ernstig beschadigt, is niet evident. Het zwakste kitten van het nestje kon ondanks de beste zorgen deze strijd niet aan en stierf in hospitalisatie bij de dierenarts.

Helaas kwam ook een duo na een jaar terug van plaatsing. Eén van hen moest in spoed geopereerd worden. De blaas zat reeds geruime tijd verstopt en vol bloed.  Het duo kan bij hun pleegmama nu terug tot rust komen.

Toch ook een beetje goed nieuws. Spinda, het zorgkitten (zie foto) met beperkt zicht en nog veel nazorg heeft het hart van haar pleegmama gestolen waar ze haar gouden mandje heeft gevonden.

Deze week werden de prijzen toegestuurd naar de winnaars van onze Beleef Chocolade en  werd meteen ook gestart met de voorbereidingen van ons volgende fundraising event op 24 februari. Neem zeker een kijkje op de pagina van Swishing & Sweets waar we wekelijks upcycle tips of teasers voor onze volgende editie delen.

 

 

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!