Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Zorkatje Line kon niet meer plassen. Haar blaas werd bij de dierenarts leeggemaakt die vaststelde dat ze met kristallen zat.  Ze werd even gehospitaliseerd zodat haar situatie verder geobserveerd kon worden en staat nu op aangepaste voeding.

 

Ook Brockie blijft in de lappenmand.  Er werd opnieuw bloed genomen maar alles bleek in orde. Haar tandjes blijven echter zorgen voor hardnekkige bacteriële problemen die niet opgelost geraken. De specialist adviseerde daarom een aantal tanden te trekken.

 

Bij onze dierenarts werd een oud katje binnengebracht dat gedesoriënteerd was. Ze kreeg de nodige eerste zorgen, er werd bloed genomen en ze werd aan een infussje gehangen. De dag nadien vernamen we dat een bezorgde eigenaar zich had aangemeld zodat deze lieve senior terug naar huis kon van zodra ze stabiel was.

 

Het werd vrijdag plots erg druk aan de oproeptelefoon. Kort na elkaar kwamen 3 meldingen binnen.  Een jong kitten werd in Koersel gevonden en kon niet blijven waar het was.  Het werd door een pleeggezin uit Paal opgehaald en geïnstalleerd. Het kitten heeft zeer heftige diarree wat de komende dagen goed in de gaten zal gehouden worden.  Kort nadien kwam een oproep binnen voor een volgend kitten, dat erg mager was. Het bleek hier echter te gaan om een halfwasje. Onderzoek bij onze dierenarts wees uit dat deze vondeling een leveraandoening heeft waardoor ze zichzelf vergiftigt en ze ouder is als ze eruit ziet.  Zij wordt nu verder opgevolgd om na te gaan met welke behandeling ze het beste geholpen is.

 

Zaterdag stond een bezoekje voor Vince & Vanity op de planning. Vanity charmeerde haar mogelijke nieuwe baasjes meteen terwijl Vince even de kat uit de boom keken, maar dan toch ook even kwam kennismaken en verleid werd tot een spelletje.  Al snel was duidelijk dat dit duo in de smaak viel bij hun bezoekers. Ze verhuizen deze week naar hun definitieve gouden mandje waar ze 200% welkom zijn en veel aandacht kunnen krijgen.

 

We sloten de week af met onze Swishing & Sweets. Het werd een leuke verwendag voor de deelnemers. Helaas was de concurrentie met het zonnige weertje en twee activiteiten in de buurt erg groot waardoor de opkomst niet zo groot was als vorig jaar.  Volgend jaar opnieuw maar een maandje vroeger: op zondag 24 februari 2019!

Fotoverslagje van deze editie

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!