Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

19 juni.  De week ging van start met 30 graden en deze hitte zou een aantal dagen duren.  Ook onze opvangkittens hebben het knap lastig op zeer warme dagen. Extra drinkbakjes,  koele plekjes en licht verteerbare voeding zijn dan zeker geen luxe.  Kittens die niet om kunnen met de hitte voelen zich loom, eten niet goed, hebben diarree en verliezen gewicht.  Onze pleeggezinnen werden gewaarschuwd om een extra oogje in het zeil te houden.

 

20 juni.  Een nieuw pleeggezin kreeg vandaag een startpakket in ontvangst en staat stand-by voor nieuwe spoedmeldingen. Intussen is de noodstop achter de rug, maar onze planning houdt wel steeds rekening met onze doelgroep.  Erg jonge of zieke zwerfkittens die het meest nood aan zorgen hebben, krijgen voorrang want opvangplekjes vullen zich steeds erg snel.  Meldingen van volwassen katjes of kittens die al zelf kunnen eten, kunnen we er helaas niet bijnemen.

 

21 juni.  Intussen bereiken tientallen opvangkittens het gewicht voor sterilisatie en castratie.  Dat maakt juni tot een ontzettend dure maand, want heel wat nestjes worden nu volledig in orde gebracht wat de facturen doet oplopen.  Gelukkig verkoopt onze nieuwe sleutelhanger goed. De inkomsten hiervan dekken helaas maar een kleine fractie van de kosten, maar alle beetjes maken wel een verschil!

 

22 juni. We blijven inzetten op de werving van extra pleeggezinnen. Op onze oproep die we dinsdag op onze Facebookpagina plaatsten kwamen intussen alweer 2 aanmeldingen. Vanavond werd een nieuw gezin gescreend dat binnenkort vol goede moed en met een heleboel spulletjes in bruikleen van start kan gaan om hulpbehoevende kittens te verzorgen.

 

23 juni.  Laat op de avond kwam gisteren nog een noodoproep binnen van een jong kitten dat onder de motorkap vast was komen te zitten. Het kleintje was erg onder de indruk en beet flink van zich af (zie foto). Het zat vol vlooikes en smerige motorolie. Het kwam meteen binnen voor verzorging.

 

24 juni.  Een babykitten dat amper 230 gram woog werd moederziel alleen gevonden. Het krijste de longen uit het lijfje en had dringend nood aan voeding en zorgen. Het kleintje kwam in spoed binnen.

 

25 juni. Een gedumpte tamme moederkat werd vorige week opgemerkt langs het kanaal ver weg van huizen, ver weg van voedsel… Het was dan ook nog eens duidelijk dat ze met kittens zat, maar deze werden niet meteen gevonden. Mams werd de dagen  nadien gericht gevoederd, ze was uitgehongerd en kwam steeds gretig af op het eten. We konden het haar helaas niet vragen waar ze haar kroost verstopt had, want ze was beslist nog kleintjes aan het zogen.  Er werd tussen de struiken en dichtbegroeide bramen gezocht, maar het duurde nog een paar dagen voor een glimp werd opgevangen van 1 kitten dat erg snel wegvluchtte.  De dag nadien lukte het eindelijk om twee kittens te pakken te krijgen. Ze zijn circa 6 weekjes, hebben ondergewicht en moeten nog even wennen aan mensen, net op tijd binnen voor socialisatie. Mams is gelukkig heel erg tam, ook zij zal meehelpen om hen het vertrouwen bij te brengen zodat ze over een aantal weken naar een warme thuis kunnen waar ze wel welkom zijn! Intussen wordt verder gezocht of er nog kittens achter zijn gebleven, wordt vervolgd…

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!