Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

18 juni.  We starten de week met een onderkomen kittentje van 250 gram dat bij onze dierenarts gehospitaliseerd werd.  Aangezien al onze pleeggezinnen goed vol zitten, was het even zoeken naar een oplossing. De meldster bood zich aan als tijdelijk pleeggezin wat helemaal super is. Elk extra plekje is immers goud waard 🙂

 

19 juni.   We krijgen leuke reacties op onze oproep aan kunstenaars om iets te doneren voor onze volgende internetveiling.  Mooie katgerelateerde items en werken blijven erg welkom. Neem contact op met ons veilingteam via veiling@catshelter.be. Alle info op www.veiling.catshelter.be

 

20 juni.  Onze organisatie werkt erg nauw samen met een oogspecialist die een kei is in haar vak.  Tine Jansen in Meerhout onderzocht Ketchup, een kitten met een flinke herpesinfectie.  Een traankanaal liep niet door, vermoedelijk door een vergroeiing. Het gat in het rechtse oog zag er nog gevaarlijk en diep uit, maar zijn linkeroogje is intussen stabieler.  Met de nodige behandeling zal er normaal ook snel meer verbetering zijn. Vandaag kwamen ook alweer 2 onderkomen zwerfkittens van 5 weken oud binnen.

 

21 juni.  Meldingen blijven binnenkomen waardoor we ook nieuwe pleeggezinnen blijven zoeken. Zo kon vandaag alweer een nieuw gezin een startpakket ophalen om vermoedelijk erg snel kittens onder de hoede te krijgen.

 

22 juni.  Bij één van onze dierenartsen was een kitten van 4 weken oud binnengebracht waar opvang voor gezocht werd.  Dankzij het nieuwe tijdelijke pleeggezin dat maandag van start ging, had dit kittentje meteen ook een opvangplekje te pakken, waar het na quarantaine met een uk van dezelfde leeftijd zal kunnen opgroeien.

Het nieuwe pleeggezin dat gisteren haar startpakket ophaalde hoefde niet lang te wachten en kreeg intussen een duo kittens van 5 weken oud dat nog wel wat onder de indruk is onder haar hoede. Ze werden knus geïnstalleerd en kregen alvast lekkere hapjes aangeboden. Komt zeker goed 🙂

 

23 juni.   Gisteravond laat werd bij onze dierenarts een kittentje binnengebracht dat in Beringen werd gevonden. Een erg wazig oogje zag er niet echt goed uit.  Het kleintje werd onderzocht en gehospitaliseerd. Het had een infuusje nodig aangezien het erg uitgedroogd was en bleef nog 2 dagen ter observatie tot het uit de gevarenzone was.

 

24 juni.   Het kitten dat vorige week zondag in opvang was gekomen, deed het plots erg slecht.  Puma werd meteen naar de dierenarts gebracht.  De darmpjes waren geblokkeerd. Er werd afgezien van een spoedoperatie aangezien het zich vrij snel terug herpakte, maar blijft wel in observatie om na te gaan wat de plotse blokkade heeft veroorzaakt.

 

Wil je graag ons tijdschriftje ontvangen boordevol wel en wee, weetjes en ervaringen achter de schermen van de opvang? Vanaf 15 euro op jaarbasis ontvang je dit bij jou in de bus of in de mailbox.  Met jouw donatie kunnen we zovele zwerfkittens in nood blijven helpen. Steunen kan via storting op BE43 7785 9170 4301. Alvast heel erg bedankt in naam van al onze opvangertjes!

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!