Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

18 juli.  Drie kittens van 5 weken met ondergewicht werden in het bos gevonden.  Ze leren nu langzaam zelfstandig eten om als kool te kunnen groeien tot flinke kittens.

 

19 juli. Helaas werd last-minute afgezien van de adoptie van Leopoldina.  Dit lieve kitten heeft de voorbije weken erg veel pech gehad. Zo had ze een kwetsuur aan haar pootje waar ze nu herstellende van is. Het pleeggezin liet weten dat dit knappe schildpadpoesje nu samen met haar beste vriendinnetje Dorotea geplaatst kan worden.

 

20 juli. Via onze collega’s van Poezencentrale Mol kwam ‘s middag een kitten van amper 99 gram in opvang (zie foto). Door de felle zon had hij verbrande oortjes en kussentjes, zijn brandwondjes worden nu verzorgd. Enkele uren later kwam een uk van 124 gram in opvang. De twee liggen nu lekker warm in de couveuse en leren van het flesje drinken.

 

21 juli. Twee kittens van net geen vier weken maar met zwaar ondergewicht werden gered van een bloedhete zolder. Ze zaten al enkele dagen zonder moederpoes en zonder eten. Ze kregen bij aankomst alvast meteen wat glucosewater toegediend (zie foto). Gelukkig zitten ze vol vechtlust en aten ze al flink hun buikje rond bij aankomst.

 

22 juli.  Het stopte gisteren niet met meldingen.  Zo kwam nog een schrijnende spoedmelding binnen uit Lommel.  Een verlamde kat lag op het einde van haar krachten met vliegen op haar langs de kant. Ze werd in spoed naar de dierenarts gebracht. Helaas kwam alle hulp te laat en kon het arme dier enkel nog uit haar lijden verlost worden 🙁

 

23 juli.  Helaas zitten we na het vele gepuzzel van de voorbije weken aan een NOODSTOP. Erg veel spoedmeldingen en jonge babykittens moesten binnenkomen en worden nu met de beste zorgen omringd. Maar nog meer over de capaciteit van onze pleeggezinnen gaan en aanwezige kittens of nieuwkomers in gevaar brengen, is geen optie. Onze organisatie kan helpen met advies, maar een fysische opvangplek is niet mogelijk tot er terug plekjes vrij komen.

 

24 juli.  De vraag naar kittens viel de voorbije week wat stil. Veel mensen zijn nog op vakantie, een groot deel moet nog vertrekken. Goed uiteraard dat men daar rekening mee houdt. Intussen wachten echter nog een heel aantal lieve kittens op een bezoekje. Je kan ze allemaal terugvinden op de pagina ‘adoptie’.

 

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!