Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

17 september. We starten de week met een melding van een mamapoes die 4 weken geleden bij de meldster in de buurt was bevallen van 6 kittens waarvan eentje helaas levenloos. Door omstandigheden kon niet meer voor deze tamme vondeling en haar 5 -koppige kroost gezorgd waardoor hulp werd gezocht. Mams kon diezelfde avond nog terecht bij één van onze pleeggezinnen waar ze in alle rust en veiligheid haar kroost van bijna 4 weekjes oud verder kan grootbrengen.

 

18 september. Gisteravond werden in Heusden-Zolder 3 kittens  in een kartonnen doos gevonden onder een boom. De kleintjes zijn een 5-tal weekjes oud, maar ondervoed. Zij komen nu op krachten bij één van onze pleeggezinnen.

 

19 september. Al onze zwarte kittens vonden intussen een gouden mandje. Deze adoptanten gaan gegarandeerd een heel gelukkig leven tegemoet met zulke mooie en lieve geluksbrengertjes.

 

20 september. Het werd een intrieste dag in de opvang. Een aantal kittens die er erg aan toe waren en gehospitaliseerd bij de dierenarts waren, verloren de strijd.  Op korte tijd vernamen we teveel triest nieuws via onze dierenartsen of pleeggezinnen. Soms kunnen helaas de beste zorgen niet meer helpen en zijn de kleintjes te erg onderkomen.

 

21 september. Twee kittens van bijna 5 weekjes met ondergewicht werden in Olmen gevonden nadat de moederkat hen had verstoten. Finou en Floch kwamen in opvang bij één van onze pleeggezinnen.

 

22 september.  Ons planningsteam werd dit weekend versterkt met de hulp van één van onze pleegmama’s. De 5 dames van de planning hebben een beurtrolsysteem voor de permanentie. Zij volgen noodmeldingen op en kijken waar plaats vrij is, doen een eerste screening van kandidaat-adoptanten en helpen onze pleeggezinnen verder met hun vragen ivm de kittens.

 

23 september.  De website van de 10de editie van onze internetveiling is online: www.veiling.catshelter.be. Ons veilingsteam heeft de voorbije maanden hard gewerkt om weer een uitgebreid aanbod aan kunstwerken en ambachtelijke items voor jullie samen te stellen. Je kan je nu al aanmelden op de site met een login. Bieden kan echter pas vanaf 4 oktober.

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!