Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

17 juli.  Tijdens een vangactie dook plots een tam kitten op dat flink niesziek was. De snottebelletjes dropen uit het neusje van deze lieve uk. Mensen in de buurt konden niet snel genoeg laten weten dat dat hun katje niet was en het daar maar liep rond te dolen. Duidelijk niet welkom…  De vrolijke knul kwam samen met zijn druipneusje in de opvang waar hij wel welkom is!

 

 

18 juli.  Vier zwerfkittens werden in Heusden-Zolder gevangen op de plek waar zondag een zogende moederkat met een enorme jaap in haar buik gevonden werd. Mams werd zondag meteen gehospitaliseerd terwijl onze veldmedewerkster druk in de weer was om haar kroost te pakken te krijgen.  Aangezien het om gezonde oudere kittens ging, werd een beroep gedaan op de collega’s van het dierenasiel van Genk zodat wij van hen de allerkleinsten met extra zorgen kunnen blijven overnemen.

 

 

19 juli.  De voorbije weken werd het duo Salina en Snoepje op onze Facebookpagina in de kijker gezet. Het wilde voor hen maar niet lukken, maar vandaag was hun lucky day! Ze kregen bezoek van hun toekomstige baasje waar het meteen mee klikte. We zijn zo blij voor hen hen!

Voor het duo Birma en Bali werd een dringende oproep geplaatst in de hoop nog een thuis voor hen te vinden zodat ze niet (omwille van verlof van hun huidig pleeggezin) hoefden te verhuizen naar een ander pleeggezin. En ja hoor, op de valreep zijn we erin geslaagd en konden ze rechtstreeks naar hun gouden mandje verhuizen. Super!

 

 

20 juli.  Linke, de moederkat met grote buikwonde werd intussen geopereerd (zie foto) Een hele tepelrij moest verwijderd worden omwille van de omvang van de wonde. Ze stelt het na operatie goed en kon opgehaald worden bij de dierenarts.

Intussen werd 1 van de babykittens die vorige week vol maden gevonden werden gehospitaliseerd. Het broertje had helaas de strijd opgegeven. Ook dit laatste kleintje moet nog flink knokken om de achterstand en lage weerstand te boven te komen…

 

 

21 juli. Helaas kwamen vandaag Felia en Feles na een weekje terug van adoptie. Hun baasje kon maar niet wennen aan de kittens in huis ook al waren ze superlief en sociaal. Ze kijken nu dus opnieuw uit naar een thuis waar ze hopelijk ook definitief kunnen blijven.

 

 

22 juli.  Een melding van 3 pasgeboren kittens bevestigde de tweede worp van het seizoen. Gelukkig zijn de meeste kittens die besproken kunnen worden intussen bijna vertrekkensklaar.

 

 

23 juli. Momenteel bevinden zich in de opvang echter ook kittens die bijna kunnen vertrekken, maar die iets moeilijker het klikje maken. Ze voelen zich op zich ok in huis bij mensen maar vinden die aaikes en knuffeltjes nog niet zo prettig. We zijn ervan overtuigd dat er beslist dierenvrienden zijn die hen de nodige tijd willen geven om verder open te bloeien zodat het hopelijk voor hen allemaal snel goed komt.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!