Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

16 oktober. Lore en Line zijn twee zwerfkatjes die via het zwerfkattenproject in Lommel bij ons in opvang kwamen.  Deze zwervertjes werden allebei wel heel toevallig ‘toegetakeld’ gevonden. Wat hen overkomen is, kunnen ze ons niet uitleggen. Feit is wel dat we hen alle kansen zullen geven zodat ze zich hopelijk snel beter voelen. Line verbleef eerst een paar dagen ter observatie bij onze dierenarts aangezien haar ruggenwervel geraakt is.  Ze heeft 6 weken benchrust nodig, maar staat er gelukkig niet alleen voor. Haar vriendinnetje Lore die eind deze week een bekkenoperatie moet ondergaan houdt haar gezelschap. De dames hebben echt veel aan elkaar, wat fijn om zien is.

 

17 oktober.  Via Dieren in Nood kregen we melding binnen van een babykitten dat in Veldwezelt gevonden was en van de melder eerste zorgen had gekregen. Het werd s’avonds door een vrijwilligster opgehaald en doorgebracht naar een papflesgezin waar nog een kitten van circa 2 weken oud alleen in de couveuse lag. Deze twee babykittens moeten het helaas veel te vroeg zonder moeder stellen, maar hebben gelukkig elkaar om samen te knokken en hun achterstand in te halen.

 

18 oktober.  Er kwam een schrijnende melding uit Zonhoven binnen. Twee kittens van amper 2 weken oud werden buiten gevonden, vreselijk krijsend en vol vliegeneitjes. Helaas waren ze ook niet meteen binnen genomen waardoor ze begonnen te onderkoelen.  Na contact met ons werden ze meteen doorgebracht voor de eerste zorgen voor ze terecht konden bij een papflesgezin waar ze meteen in de couveuse gelegd werden (zie foto). Alweer piepjonge kittens die het veel te vroeg zonder moeder moesten stellen en buiten erg snel in een gevarenzone terecht kwamen.

 

19 oktober. Intussen viel het verdict over Brockie’s tandjes. Deze zullen helaas getrokken moeten worden om hem te verlossen van aanhoudende infecties die zijn weerstand ernstig ondermijnen.  Kleine Iboe die gevonden werd met 3 gebroken pootjes deed het vorige week erg goed maar heeft helaas een dipje. Een infectie in één van de pootjes doet hem ellendig voelen. Hij krijgt nu de nodige ondersteuning zodat hij hopelijk snel zijn vrolijke zelf kan zijn.

 

20 oktober.  Vandaag werd Lore’s verbrijzelde en reeds vergroeide heup geopereerd.  De heupkom moest verwijderd worden. De prognose is vrij positief. Duimen dat de revalidatie vlot verloopt.

Nooit eerder stonden op 1 maand tijd zoveel zware operaties op de agenda. We krijgen wel eens de vraag hoe we dit allemaal volhouden. Zonder de steun van donateurs, onze merchandisingverkoop en onze activiteiten zou dit nooit lukken.

 

21 oktober.  En zo startte vandaag de promocampagne voor ons volgend event dat hopelijk weer heel wat centjes in het laatje zal brengen. Onze Beleef Chocolade op zondag 19 november is intussen toe aan haar 11 de editie. Het lekkerste event voor het hele gezin brengt elk jaar zo’n 500 tot 600 deelnemers op de been en daar mikken we ook dit jaar weer op. Mis het niet en schrijf tijdig in! Alle info: www.beleef-chocolade.be

Intussen zit onze internetveiling er nog niet op! Je kan nog tot zondag 29 oktober bieden op tal van prachtige items. Neem zeker een kijkje op www.veiling.catshelter.be en doe een bod. Alle beetjes helpen onze opvangertjes enorm!

 

22 oktober.  Zondag blijft een dag met spoedmeldingen, ook vandaag was dat weer het geval.  Een jong kitten met een ontploft oogje dat verloren was, werd in spoed naar onze dierenarts gebracht.  Later op de dag kwam nog een ander jong zwerfkitten binnen dat erg onder de indruk was.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!