Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

16 juli. De kittens die de voorbije week in de opvang kwamen, doen het gelukkig intussen goed.  We hebben non-stop zo’n 100 kittens onder onze hoede. De planning verzamelt dagelijks alle informatie bij de pleeggezinnen zodat we goed kunnen volgen en ondersteunen waar nodig.  Er komt immers erg veel kijken bij het zorgen voor kittens die het te vroeg zonder moeder moeten stellen. Niet alleen aangepaste medische zorgen maar ook een tijdige en correcte socialisatie is erg belangrijk.

De noodstop is nog steeds actief.  Dat wilt zeggen dat we met fysieke opvangplek niet kunnen helpen, maar wel met advies.

 

17 juli. Kleine Faldo werd gisteren bij onze dierenarts gehospitaliseerd. Hij deed het plots niet meer zo goed door een calici infectie en had hoge koorts. Gelukkig mocht zijn pleegmama hem vandaag al weer gaan ophalen. Hij eet nu zijn buikje rond en hopelijk blijft hij het verder goed doen.

Vandaag kwamen er weer een aantal duootjes vrij voor adoptie. Zoek je een paar lieve huisgenootjes, neem dan een kijkje op onze adoptiepagina en geef je keuze door aan planning@catshelter.be of bel naar 0472/64.80.99. Spreek een berichtje in met jouw telefoonnummer en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.

 

18 juli.  Een adoptante contacteerde ons met een vraag over het gedrag van hun nieuwe huisgenootjes.  In ons team zit een ervaren gedragsdeskundige die adoptanten van onze kittens als nazorg met gratis advies op maat bijstaat.  Merk je een probleem, wacht niet te lang.  Helpen eenvoudige tips niet, laat dan eerst een medisch probleem uitsluiten bij de dierenarts. Is lichamelijk alles in orde, dan wordt samen met adoptanten verder gekeken naar een mogelijk gedragsprobleem.

 

19 juli. Een tijdje geleden was er een enorme vraag naar kittens. Toen waren de meesten nog te klein of niet gezond genoeg om bezoekjes te mogen ontvangen. Nu zijn er een aantal duootjes vrij voor adoptie. Maar adoptie-aanvragen blijven uit. Jammer, want zo komen er geen plekjes vrij voor hulpbehoevende weeskittens.

 

20 juli. De pleegmama van de 6 kittens uit Heusden trok aan de alarmbel. Het kleinste kitten van het nestje, Albus, heeft het nog steeds moeilijk om goed bij te komen en te groeien. Na een spoedbezoekje aan de dierenarts werd kleine Albus gehospitaliseerd. Hij ging meteen in de couveuse, kreeg een infuus met medicatie en aangepaste voeding. De pleegmama heeft al gedaan wat ze kon doen, maar het kleintje heeft nog een extra duwtje nodig om goed en wel te vertrekken.

 

21 juli. Kleine Albus doet het alweer veel beter. Hij was wat afgevallen, maar had ook een enorme berg stoelgang gemaakt. Hij blijft nog een dagje in observatie. Thumbs up voor Albus!

 

22 juli.  Intussen blijven meldingen binnenkomen en zitten zowat alle organisaties overvol.  Ken je een katteneigenaar die nog steeds niet in orde is met de wettelijke verplichting om de huiskat te laten steriliseren/castreren, maak hen aub attent op de immense problematiek.  Het zijn echt nakomelingen van huiskatten die nu zorgen dat alles zo vol zit 🙁

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!