Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

16 januari.   Dit weekend verhuisde Nio naar zijn nieuwe thuis. Het is voor onze lieve knul weer eventjes wennen terug in een vreemde omgeving.  Hij vond een veilig plekje onder de zetel en tast van daaruit zijn nieuwe baasje en thuis af. Intussen liet hij zich ook al verleiden tot een aaike en even spelen. Komt helemaal goed!

 

17 januari. Helaas nog geen thuis voor Willaw. Ze kreeg voorbije weekend een bezoekje maar was bij het zien van nieuwe mensen wat verlegen en erg rustig. Daardoor zag men af van de adoptie. Het is niet altijd makkelijk om onze opvangkatjes bij een bezoekje, een korte momentopname, te laten zien hoe ze zijn eens ze jou kennen.  Onze pleeggezinnen gaan dan aan de slag om kortfilmpjes te maken om te tonen hoe ze zich gedragen bij mensen die ze intussen kennen. En dan zie je hen wel genieten en spelen. Onze kittenopvang blijft erg moeilijk om volwassen katjes te promoten omdat we geen centrale locatie hebben waar ze gewoon zijn aan bezoekers en minder onder de indruk als er dan plots iemand vreemd in hun opvangruimte staat. We zijn ervan overtuigd dat het ook voor deze lieve jonge kattin moet lukken en hebben haar opnieuw in de kijker gezet, met een filmpje erbij hoe ze haar pleegmama begroet als die haar gezelschap komt houden.

 

18 januari.  Imke had in de kerstvakantie met haar méke koekjes gebakken en is deze bij de buren gaan verkopen voor Cat Shelter. Met de verdiende centjes kocht ze een verwenpakketje voor de opvangkatjes dat ze vandaag bij één van onze pleeggezinnen kwam langsbrengen. Wat een superleuk initiatief van Imke!

Ook wat de leerlingen van het schooltje “De Uitvlinder” in Peer presteerden, is hartverwarmend! Met hun koekenbak voor de warmste week van Music voor Life zamelden ze zomaar even 1200 eurootjes in die integraal naar de verzorging van onze zwerfkittens zal gaan! Echt chapeau hoe ze met hun lekkernijen zoveel centjes hebben ingezameld. Een heel dikke merci van ons voltallige team en al onze patiëntjes die we hiermee kunnen helpen.

 

19 januari.  Danone zou vanavond een neusspoeling krijgen, omdat hij heel moeilijk nog kon ademenen. maar dat lukte niet,  zijn gehemelte was te nauw. De dierenarts besloot een rhinoscopie te doen. Hem onder narcose brengen was echter niet zonder risico.  Danone bleek een gezwel van meer dan 2cm achter zijn neus in de keel te hebben zitten dat alles blokkeerde. Daarom de ernstige ademnood. De operatie heeft heel lang geduurd, maar het belangrijkste is dat hij het gehaald heeft! Nu duimen dat deze rakker zich snel beter voelt en op krachten komt!

 

20 januari.  Willaw kreeg deze avond bezoek en besloot de adoptanten te laten zien dat ze best wel graag aaikes heeft.  Deze mooie meid verhuist zondag naar haar nieuwe thuis!

 

21 januari. Vandaag kwam Zilli terug in opvang (foto). Het klikte helaas echt niet met de andere kat des huizes die haar vaak achterna zat. Het ging van kwaad naar erger waardoor het baasje besloot om voor haar een nieuwe thuis te laten zoeken. Na amper een dag in opvang ontpopte deze vrolijke meid zich in haar pleeggezin tot een echte kroelpoes die dolgraag geaaid worden en heel graag speelt met het hengeltje. Zilli komt deze week vrij voor adoptie en hoopt snel een geschikte thuis te vinden waar ze het huis niet hoeft te delen met andere katten maar waar ze in rustige omgeving wel eens een stapje buiten kan zetten.

 

22 januari.  Elk werkingsjaar starten we met een bijeenkomst van onze pleeggezinnen en veld-en planningmedewerkers. Het voorbije werkingsjaar wordt dan overlopen. Hoe oud waren onze patiëntjes? Wanneer kwamen ze binnen? Hoeveel kosten had onze organisatie om al onze opvangertjes te verzorgen en hoeveel geld hebben we binnengekregen?  Welke maatregelen zullen worden genomen om financieel het hoofd beter boven water te kunnen houden en wat zijn de richtlijnen voor 2017? Een hele boterham voor onze vrijwilligers, maar wel eentje die we beleggen met een leuke quiz, heerlijke koffie en lekkere hapjes 🙂

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!