Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

16 april. Het trio babykittens dat in spoed was binnengekomen uit Tessenderlo ligt in de couveuse en drinkt gretig van hun flesje. Zowel Franyo, Friso als Flush hebben de kaap van 100 gram overschreden.

 

17 april. Vier kittens van amper een weekje oud werden in Heusden-Zolder opgemerkt.  Ze werden door buren met de dood bedreigd en konden niet zomaar meer teruggelegd waar ze gevonden waren. Ook de moederkat had zich al veel te lang niet meer laten zien. Zo zonde, want haar kittens hebben haar zo hard nodig.  Via het asiel van Genk geraakten de kleintjes tot bij een pleeggezin van ons waar ze meteen in een couveuse werden gelegd.

 

18 april.  Gisteravond kwam op de valreep nog een spoedmelding binnen. Een babykitten van amper 2 weken lag hevig krijsend alleen.  Er werd in de buurt gezocht naar andere kittens of een moeder maar helaas niets gevonden. Het kleintje lag intussen al verscheidene uren alleen en had tranerige oogjes.  Het kwam binnen in een pleeggezin waar het nu met het papflesje verder groot wordt gebracht.

 

19 april. Terwijl we non-stop meldingen krijgen van gevonden babykittens, neemt helaas ook de vraag voor adoptie van kittens toe. Daar is het echter nog veel te vroeg voor. We verwachten ten vroegste half mei/eind mei de eerste nestjes kittens vrij voor adoptie op de website.

 

20 april.  Ook vandaag weer een melding van pasgeboren kittens die niet konden blijven waar ze waren.  Een zwerfkat had haar kroost in een houtstapel in Beverlo gelegd waar de hond niet mee opgezet was. Mams verdedigde deze plek met hand en tand.  Haar pasgeboren kroost heeft haar nu hard nodig, de kittens zomaar wegnemen was zeker niet de beste optie. Ze krijgt nu de kans om haar kroost naar een veiliger plek te verplaatsen.

 

21 april.  Twee moederloze kittens van 1 week oud werden vandaag in spoed bij onze dierenarts gehospitaliseerd. Alles hangt af van hun weerstand en aanwezige antistoffen of ze het te boven zullen komen.  Wat een contrast met de reuzenbaby’s van April die wel alle nodige antistoffen en voedingsstoffen meekregen van hun moeder, zij zitten intussen flink boven het gemiddelde gewicht! (zie foto)

 

22 april.  Helaas sluiten we de week af met 2 vermist-berichten. Als het mooi weer is zien we vaker dat katten ergens nieuwsgierig in een openstaand tuinhuisje een slaapplekje gaan zoeken en nadien opgesloten raken. Na een verhuis kan het zijn dat ze werden opgeschrikt door vreemde geluiden in de omgeving en zich ergens vlakbij schuil houden. Ga zeker steeds meteen in de directe omgeving op zoek maar schakel ook sociale media in, want ook dat kan helpen. We hopen dat beide katten spoedig met hun baasje herenigd kunnen worden. Het feit dat steeds meer katten gechipt en geregistreerd zijn, helpt alvast enorm. 

Maar vandaag ook wat goed nieuws: het duo kittens dat gisteren gehospitaliseerd werd is intussen stabiel en kon verhuizen naar hun pleegmama waar ze nu de verdere zorgen krijgen.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!