Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

15 augustus.  Argus, amper 260 gram, werd achtergelaten in een konijnenhok in Heusden-Zolder. Hij was gewond aan zijn hoofd en zat met ontstoken oogjes. Via het dierenasiel van Genk kwam hij onder onze hoede terecht. Na een bezoekje aan de oogspecialist bleek dat zijn hoornvlies ernstig beschadigd was door het herpesvirus. De oogjes worden nu behandeld, maar het is nog even afwachten of ze volledig goed komen.

 

16 augustus. Mera en Mosterd waren lang op de sukkel, maar werden gezond bevonden en vertrokken naar hun nieuwe thuis. Twee weesjes die toevallig in hetzelfde gezin terechtkwamen, zijn nu dikke vriendinnen voor het leven.

 

17 augustus.  Litte, het jonge katje met een oogje dat heel verzonken was in de oogkas, een ander oogje erg ontstoken en een zwaar geïnfecteerde poot die op het eerste zicht niet meer te redden leek, doet het beter en beter!  Zijn ene oogje is een prachtige klare kijker geworden en zijn ontstoken pootje ziet er al veel beter uit. Het gaat beslist de goede richting uit met deze uk. Hier doen we het voor: echt zalig om hen zo te mogen zien openbloeien!

 

18 augustus.  Een niesziek kitten van zeven weekjes kwam in opvang via één van onze dierenartsen. Hij kreeg de naam Simon en wordt nu met veel liefde vertroeteld en verzorgd.

 

19 augustus.  Een zwerfkat beviel van een eerste baby’tje pal op de oprit van een manege en laat het kleintje hulpeloos achter. Ze is een hele tijd nergens meer te bekennen. Het kleintje is erg onrustig en geraak onderkoeld. Terwijl we opvang en vervoer regelen worden we op de hoogte gebracht dat een tweede geboren werd, dat helaas niet levensvatbaar bleek. Dankzij een foto op facebook van een zogende moederpoes bij  een dierenarts kan het ene babyt’je snel bij een vervangmama aangelegd worden. Ondertussen beviel de wilde zwerfmama van nog eentje, maar dit werd helaas dood geboren. Het laatste kitten dat geboren werd, stierf helaas de dag nadien net als het eerste dat bij de vervangmama bij de dierenarts werd aangelegd.  De zwerfkattin werd intussen gesteriliseerd en is terug welkom op de manege.

 

20 augustus. Net als elk jaar zijn er tijdens de zomervakantie een aantal rustiger momenten met vraag naar kittens. Na het verlengd weekend was duidelijk weer een grote groep mensen teruggekeerd uit verlof en kwamen de adoptieaanvragen deze week weer heel goed op gang. Er werden tal van afspraakjes gemaakt met onze kittens. Ook Earl en Ember, twee schatten van kittens die al het langst aan het wachten waren, kregen eindelijk het verlossende telefoontje.

 

21 augustus.  Intussen waakt moederkat Paige over haar 2 kittentjes die hard moesten knokken tegen het calicivirus. Ze hadden aftjes op de tong en daardoor pijn bij het drinken. Ze kregen het papflesje bij wat vlotter ging Ze doen het intussen al veel beter! (zie foto)

 

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!