Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

15 oktober. Vandaag was het tijd voor April’s volgende controle. Dit moederkatje met een genetische nierafwijking deed het ten opzichte van haar kittens vrij goed. Helaas is het lot aan het keren. Haar waarden waren niet goed. De prognose blijft intussen slecht. Het is bang afwachten hoe het verder evolueert. Intussen wordt ze goed ondersteund en ziet haar pleegmama toe op haar comfort en welzijn als blijvertje in de opvang.

 

16 oktober.  Bij onze dierenarts werd een halfwasje binnengebracht dat met het pootje sleepte. Het heeft enkele huidwondes aan de binnenzijde van de achterpoot. RX van bekken, rug en pootje tonen geen fracturen. Het blijft nog even gehospitaliseerd. De kwetsuren worden behandeld en controle van de blaas wordt in de gaten gehouden. Indien er permanente zenuwschade is aan de achterpoot zal deze geamputeerd moeten worden.

 

17 oktober.  Aangezien al onze pleeggezinnen die halfwasjes of volwassen katjes kunnen opvangen hun handen nog goed vol hebben, werd voor de gekwetste vondeling een plekje gevonden bij onze collega’s van het dierenasiel van Genk. Daar zal ze verder opgevolgd worden en alle nodige zorgen krijgen.

 

18 oktober.  Vandaag ging de najaarseditie van ons tijdschrift de deur uit naar onze donateurs.  Behalve het wel en wee, geven we nuttige informatie mee alsook een kijkje achter de schermen van onze werking.

Lieve April heeft na een aantal bange dagen eindelijk terug wat gegeten. Duimen dat het terug de goede weg opgaat met deze lieve kattin.

 

19 oktober. De eerste inschrijvingen voor onze Beleef Chocolade op zondag 18 november lopen binnen. Mis het niet en schrijf tijdig in! Alle info: www.beleef-chocolade.be 

Een onderkomen kitten met een longontsteking werd bij de dierenarts gehospitaliseerd. Het ligt in de zuurstofcabine en krijgt sondevoeding. We hopen heel hard dat het fragiele kleintje sterk genoeg is.

 

20 oktober. Er kwamen vandaag weer een aantal enkelingen en duootjes vrij voor adoptie. Onze adoptiepagina kleurt volledig zwart-wit. Liefhebbers van de prachtige tekeningen van felix katjes gaan niet weten wie kiezen 🙂

 

21 oktober. We gaan de laatste week in van onze internetveiling. Veel mensen dragen onze organisatie een warm hart toe en vinden het super wat we allemaal doen. Wat niet iedereen weet is dat we ontzettend veel moeite moeten doen om elk jaar aan de nodige middelen te geraken om hen de beste zorgen te geven. Zonder de inkomsten van onze activiteiten en donaties hadden we het de voorbije jaren niet vol gehouden. Help je ook mee door een bod te doen op de veiling? Alle items en biedingen op www.veiling.catshelter.be. De veiling sluit af op zondag 28 oktober om 20u.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!