Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Deze week kregen we te maken met een aantal spoedmeldingen en dringende hospitalisaties. Gelukkig liepen ze allemaal goed af. Opvangertje Danone was buiten geglipt en gelukkig vrij snel door attente voorbijgangers na het delen van de oproep via sociale media terecht. Gelukkig maar want hij had zijn medicatie dringend nodig. Helaas was hij niet helemaal ongedeerd: hij was aangereden en in shock. Na 2 dagen van onderzoek en observatie bij de dierenarts werden geen breuken vastgesteld, maar wel vocht in de borstkas en een hersenschudding, maar hij mocht terug naar huis.

Donderdagavond kwam een spoedmelding binnen met hartverscheurend gekrijs op de achtergrond. Weten dat babykittens al ruim 2 dagen zonder moederkat of bijwarmte onbeschermd en hulpeloos de longen uit hun lijfje krijsen en met de minuut verder in een gevarenzone afzakken, dat breekt keer op keer ons hart. Een vrijwilliger sprong meteen in de auto om de kittens in Schulen te gaan ophalen. Ze hadden ontzettend veel ondergewicht en waren ernstig onderkoeld. Een kitten wiens lichaamstemperatuur onder de 35,5°C zakt kan geen voeding verwerken. Helaas stabiliseerde hun lichaamstemperatuur zich niet. De situatie was ernstig genoeg om in spoed door te rijden naar onze dierenarts. Daar kregen ze meteen een infuusje. We kunnen het niet genoeg benadrukken. Babykittens die uren zonder hun moederkat liggen, redden het buiten echt niet alleen 🙁

 

Ook in het weekend kwam alweer een melding binnen van een nestje waar de kittens het niet van overleefd hadden. De laatste overlevende kwam met dichtgeplakte oogjes en onderkoeld bij ons binnen…

 

Mams Salina en haar zoontje Snoepje stellen het intussen ook goed en gaan binnenkort samen als duo op zoek naar een toekomstige thuis. .

 

Opvangplekjes voor de allerkleinsten zijn zich erg snel aan het vullen. Maar ook bijna al onze pleeggezinnen voor kittens die overdag om de 4u voeding moeten krijgen, hebben intussen patiëntjes onder hun hoede.  We kunnen onze oproep dus niet genoeg herhalen: heb je tijd en woon je in onze regio, help hen en meld je aan als pleeggezin! Al is het éénmalig voor de zomervakantie of éénmalig tijdens de zomervakantie, met jouw hulp maak je echt het verschil uit op leven en dood van hulpbehoevende kittens.

 

De opmerking: “ik doe dat liever niet want ik zou er geen afscheid van kunnen nemen“, begrijpen we op zich, maar hen buiten aan hun lot overlaten omdat er te weinig plekjes zijn is toch veel erger?? Plus als pleeggezin kies je met een gerust hart het nieuwe baasje en nadien krijg je foto’s en nieuwtjes en kan je andere kittens helpen.  We hopen dat er zich de komende weken nieuwe gezinnen blijven aanmelden.

Woon je niet meteen in onze werkingsregio waar we metergezinnen hebben? Niet getreurd, we brengen jou dan zeker in contact met collega’s zodat kittens in jouw regio beslist via hen geholpen kunnen worden!  Op die manier kunnen babykittens ook steeds het beste en het snelste hulp krijgen!

Alle info via: info@catshelter.be

 

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!