Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Elk jaar komen er door omstandigheden een handvol katjes terug van plaatsing. Dat is jammer, maar helaas kunnen we niet alle onvoorziene omstandigheden uitsluiten en soms klikt het gewoon echt niet of gebeurt er iets waardoor de kat zo van slag is waardoor het vertrouwen zoek is. Herplaatsen is niet leuk, maar soms gewoon de beste optie voor zowel de kat als de adoptant. Een kat in stilte laten lijden en de situatie verder laten escaleren, daar is niemand mee gebaat!

Zo kwam Le Chat terug van plaatsing. na een half jaartje lukte het echt niet meer. Er werd geopteerd om hem terug in opvang te laten komen. Deze prachtige spierwitte kater kwam al snel tot rust in het pleeggezin dat hem als kitten had verzorgd. Deze knapperd had dan ook in een recordtempo een afspraakje te pakken!

 

De drie bange kittens die via het zwerfkattenproject van Genk in opvang kwamen ontpopten zich op erg korte tijd tot lieve sociale kittens.  Zij kwamen dankzij het geduldige en vriendelijke contact met hun pleegmama tot rust en leerden zo heel snel dat mensen best ok zijn. Ook zij verhuisden voorbije weekend naar een definitieve thuis waar ze de nodige aandacht krijgen.

Ook Iepke en Ico verhuisden eindelijk na een lange strijd tegen een hardnekkige schimmelinfectie naar hun gouden mandje.

 

Voorlopig komen er geen nieuwe kittens meer vrij voor adoptie. We raden iedereen die op zoek is naar een leuke huisgenoot aan om zeker bij onze collega’s van de dierenasielen een kijkje te nemen, want daar wachten nog vele katten op een fijne thuis!

 

Intussen wacht Tux, wiens poot in december geamputeerd ook op zijn nieuwe thuis. Wie deze lieve zachtaardige kater een rustige thuis wilt geven waar hij in rustige omgeving ook een stapje buiten kan zetten, neem zeker contact op met de planning via planning@catshelter.be

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!