Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Vorige week startte met een leuke donatie. We kregen 40 blikjes Gourmet gold geschonken waar onze blijvers flink van kunnen smullen.

De vondeling die aidspositief getest was en bij de collega’s van vzw Oscar terecht kon stelt het goed en gaat nu door het leven als Mowgli.

Via onze dierenarts kregen we een melding door van een babykitten van nog geen week oud dat door de moederkat bij het verplaatsen van het nest achtergelaten was. Er werd nog gewacht maar mams kwam niet meer opdagen (zie foto). De uk ligt intussen warm en knus in de couveuse. Zo jammer dat hij het nu zonder moederkat of nestgenootjes moet stellen.

Een melding van een hoogzwanger moederkatje dat de dag nadien zou worden binnengebracht, werd plots een melding van moeder met 3 pasgeboren kittens.

Onze bejaarde blijver Muzzy raakte ernstig op de sukkel. Tijdens een hospitalisatie om een betere behandeling te vinden voor zijn problematiek, werden foto’s genomen die een enorme toename van artrose op zijn vergroeide bekken lieten zien. Dat maakte het hem lastig om zonder pijn te ontlasten of te plassen. Na de hospitalisatie ging hij zienderogen achteruit. Onze lieverd wou niet meer eten en kon amper op zijn pootjes staan. Was dit een gevolg van de nieuwe pijnmedicatie of was er iets anders aan de hand?

Er werd een 2de opinie ingewonnen aangezien we het verschil op een week tijd niet goed konden plaatsen. Muzzy die zo graag at, plots niets meer willen eten? Dat was geen goed teken. Uit bloedonderzoek bleek dat een ernstige virale infectie in zijn lichaampje woedde. Dit virus bezorgde hem zweren in zijn mondje en gezwollen pijnlijke gewrichten. Zijn slokdarm en luchtwegen werden aangetast waardoor hij niet meer goed kon ademen. Helaas kon zijn bejaarde lijfje de strijd met het calicivirus niet aan. Amper 7 maandjes onder onze hoede, maar hij had zijn plekje in ons hart gevonden. Het afscheid kwam onverwacht en viel heel zwaar. Rust zacht lieve Muzzy …

We eindigden de week met een positief berichtje. Het babykitten Radja dat moederziel alleen in opvang was gekomen, groeit zienderogen en weegt intussen flink 230 gram. Duimen dat het met dit prille leventje zo goed blijft gaan.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!