Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

14 mei.  De week ging van start met 2 weesjes van amper 85 gram die moederziel alleen gevonden waren en erg zwak waren.  Ze hadden niet de kracht om bij een moederkat aangelegd te worden.  Ze dronken niet echt van het flesje en reageerden niet op de supplementjes die ze kregen.  In overleg met de dierenarts werd besloten ze tijdens hospitalisatie verder te observeren.

 

15 mei.  Lupe werd besproken en zal binnenkort het huis delen met Tux, onze 3-potige opvanger die onlangs een thuis vond.  Ook moederkatje Romiez en haar 2 verlegen kittens kregen een afspraakje te pakken.

 

16 mei.  Twee gehospitaliseerde babykittens keerden terug naar hun pleegmama. Ze waren stabiel maar nog niet 100% uit de gevarenzone.  Ze liggen intussen terug in de digitale couveuse. We duimen heel hard dat hun weerstand voldoende is om zich er bovenop te knokken. Hun pleegmama waakt nauwgezet over hen zodat ze niets tekort komen aan zorgen.

 

17 mei.  De zoveelste spoedmelding van pasgeboren  kittens kwam binnen. Helaas een heel eind uit onze regio en de kittens hadden dringend eerste zorgen nodig aangezien ze al uren zonder moeder lagen. Er werd meteen rondgebeld voor een zogende moederkat aangezien pasgeboren kittens nood hebben aan het levensnoodzakelijke colostrum dat ze de eerste 72 uren van hun leventje kunnen opnemen.  De drie kittens konden gelukkig terecht bij onze collega’s van het dierenasiel van Sint-Truiden.

 

18 mei.  De reuzenbaby’s van April leken het voorbije weken zo goed te doen, te goed… Het lome gedrag van één van de kittens baarde de pleegmama zorgen. Het kleintje werd onderzocht. De diagnose sloeg als een bom in: PKD, een genetische nierafwijking. 

Ook deze avond alweer een melding van pasgeboren kittens.  Twee overleden kort na de geboorte, eentje dronk goed van het flesje, maar had dringend nood aan antistoffen van een moederkat. De moederkatjes die we dit jaar erg vroeg op het seizoen in opvang kregen, hebben intussen helaas allen oudere kittens en een volledig nestje onder hun hoede. Er werd dus opnieuw gezocht naar een plekje bij een zogende moederkat.

 

19 mei.  De oproeptelefoon en mailbox van onze planning kreeg plots een heel aantal meldingen tegelijk te verwerken.

Via de collega’s van het dierenasiel van Genk kwamen vijf kittens in opvang die in een leegstaand huis waren achtergelaten. Meteen erna kwamen 3 babykittens van 2 weken oud binnen.  De gsm lag amper neer of de volgende twee meldingen moesten verder opgevolgd.  Alweer een melding van pasgeboren kittens en een andere van een voltallig nestje zwerfkittens van vermoedelijk 5 weken oud.  Een nieuw pleeggezin kon alvast haar eerste logeetjes van het seizoen ontvangen die nu naar hartelust vertroeteld worden.

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!