Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

14 augustus.  Bij elke melding vragen we een foto én gewicht. Dit om zo goed mogelijk de nodige zorgen te kunnen inschatten zodat de kittens in een geschikt pleeggezin kunnen opgevangen worden. Helaas wilt niet iedereen die moeite doen en moeten we ons soms baseren op bitter weinig informatie.  Zo kwam vandaag een melding binnen van kittens van 5 weken oud. Wat je niet op de foto zag is dat deze kittens een alarmerend ondergewicht hadden. Onder hun pluizige vachtje voelde je graatmagere skeletjes. Ze hadden het gewicht van kittens van amper 1 week oud… Gelukkig kwamen ze binnen in een pleeggezin die ervaring heeft met zo’n onderkomen kittens. Hen op een aangepaste manier terug op krachten brengen is immers van levensbelang! Maar goed dat ze niet meer buiten zitten, waar ze werden opgemerkt.. (zie foto)

 

 

15 augustus.  Briesje vond vorige week een fijne thuis. Het klikte ook meteen heel goed met haar nieuwe bazinnetje. Helaas was haar verdriet te groot na het verlies van haar echtgenoot. Het bleek te vroeg om er de zorgen van een nieuw huisdier bij te nemen. Er werd beslist om in het belang van Briesje verder te zoeken naar een nieuwe thuis. 

 

 

16 augustus.  Na amper een dagje belde een geschikte kandidate voor Briesje.  Onze lieve black beauty was door haar hoofd blijven spoken. Toen ze na haar verlof Briesje terug online zag, leek het wel voorbestemd. Om haar een extra verhuis terug naar de opvang te besparen, werd een afspraakje geregeld zodat ze de dag nadien bezocht kon en meteen naar haar nieuwe thuis kon verhuizen. We duimen heel hard voor deze lieve meid dat dit haar definitieve gouden mandje mag worden.

 

 

17 augustus.  Twee babykittens van amper 2 weken oud werden zonder moeder opgemerkt. Ze lagen al te lang alleen en waren erg hongerig. De melder had reeds vanalles gedaan om hen alvast de eerste zorgen te geven terwijl ze verder zocht voor hulp.  De couveuse werd meteen aangezet zodat ze meteen konden doorgebracht worden naar één van onze papflesgezinnen.

 

 

18 augustus.  Er werd gezocht naar een opvangplek voor een ronddolend moederkatje dat  in een serre pas bevallen was. Er werd rondgebeld en voor haar een opvangplekje geregeld waar ze vanaf zondag met haar 3-koppige kroost welkom is.  Kort na deze melding, ontvingen we een mailtje van één van onze pleeggezinnen. Ze hadden een jonge katje gevonden dat luid schreeuwde vanuit een riool. Het pootje zag er niet goed uit, is misschien gebroken, maar kan ook een aangeboren afwijking zijn. Meer info later.

 

 

19 augustus.  Onze kittens geraakten de voorbije weken vlot besproken, maar de voorbije dagen was het erg rustig aan de telefoon. Er zijn momenteel 3 duootjes die meteen kunnen verhuizen. Zowel Bloempje en Bartel als Bolt en Bethje zoeken een rustige thuis waar geen kindjes zijn en waar ze ongestoord kunnen spelen en tussendoor aaikes kunnen krijgen.  Bitter en Bal zijn flink onder zich uit en hebben intussen ook hun valiesje gepakt. Bekijk hun adoptiepagina’s in de rubriek adoptie.

 

 

20 augustus.  Vandaag alweer noodoproepen voor babykittens jonger als 4 weekjes oud. Eentje kwam binnen via de collega’s van het dierenasiel van Genk. Twee kittens van amper 3 weekjes werden in Zonhoven gevonden en werden intussen geïnstalleerd bij één van onze nieuwe pleeggezinnen.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!