Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

13 november. Kleine Blue Berry kwam als ukkie van 150 gram in opvang.  Hij kwam zienderogen bij in gewicht, maar had een hevig geurende diarree. En dat doet ons meteen denken aan de niet zo fijne parasiet giardia. Helaas wees stoelgangonderzoek inderdaad uit dat de darmpjes van deze uk door deze ééncellige parasiet verstoord werden. Hij werd op een kuur gezet, zodat hij snel terug in orde is.

 

14 november.  Kleine Freya heeft last van groene snotjes. Ze ging op controle bij de dierenarts die een gezwollen lymfeklier in de hals vaststelde. Deze kleine meid wordt nu geaerosold, krijgt medicatie en een vitaminekuur zodat ze zich snel terug beter kan voelen.

 

15 november.  Drie kittens die buiten werden gevonden en als kleine stinkerdjes in opvang kwamen, voelen zich intussen beter.  Ze vochten tegen de niesziekte die ze zo goed als volledig te boven zijn, zodat ook zij binnenkort een bezoekje kunnen ontvangen.

 

16 november.  Het is buiten niet bepaald vrolijk weer. We blijven de vraag krijgen of er nog kittens zijn. Ja, die zijn er zeker nog, maar wat bij ons stabiel is en vrij voor adoptie kan komen, is ontzettend snel besproken.  Kittens die nog te jong zijn of in behandeling, komen de komende weken pas vrij voor adoptie. En ja buiten zijn er helaas ook nog kittens die hulp kunnen gebruiken. Alleen worden deze niet gevonden als mensen niet gaan wandelen, fietsen of niet in de tuin werken… Intussen staan een aantal pleeggezinnen stand-by voor opvang van kittens die het buiten niet kunnen redden.

 

17 november.  Het aantal voorinschrijvingen voor onze Beleef Chocolade blijft heel vlot binnenkomen en dat is super want zo kunnen we beter inschatten hoeveel proevertjes we moeten voorzien zodat niemand die heeft ingeschreven iets lekkers hoeft te missen!

 

18 november. Het trio Deede, Dulo, en Dossa stonden amper een dagje online of ze hadden al een bezoekje te pakken. En ja hoor, het klikte prima en ze werden besproken. Het is echt super hoe vlot onze opvangertjes een fijne thuis vinden!

 

19 november.  Vandaag stond de 11de editie van onze Beleef Chocolade op het programma. Met ontzettend veel voorinschrijvingen en de zon van de partij ging een echte topeditie van start.  Zo’n 550 deelnemers kwamen smullen van de vele chocolade proevertjes. Alle zalen zaten gezellig goed vol en er werd duidelijke genoten van het vele lekkers. Ook voor de opvang een fantastische dag met weer heel wat centjes extra in het laatje. Een fotoverslag zal op maandagavond 20 november op Facebook zichtbaar zijn.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!