Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

13 juni.  Er staan intussen nog heel wat kittens vrij voor adoptie op onze website.  Half juni is voor onze opvang de moeilijkste tijd van het jaar. Al onze pleeggezinnen zitten nog vol en de doorstroming mindert aangezien nog niet alle kittens al meteen kunnen verhuizen. Tegelijk hebben zowat alle dierenasielen vele kittens in de aanbieding en wachten adoptanten liefst ook even tot na hun verlof. De zoektocht naar extra opvangplekjes in onze directe regio gaat dus voort!

14 juni.  Verli werd begin juni helemaal alleen en luid miauwend gevonden op een bedrijventerrein. Lieve mensen hielden hem al even in de gaten, maar er werden geen broers, zusjes of mama meer gezien. Onderweg naar huis was het even paniek, want hij had zich in de camionette van de vinder al goed weggestopt. Dit lieve katertje kwam intussen vrij voor adoptie en vond na een paar dagen een geschikt baasje waar hij begin juli naartoe kan verhuizen.

15 juni.  Twee kittens van net geen 7 weekjes oud, werden tussen de zwerfkatten gevonden waar ze het niet konden redden. Via onze dierenarts werd een opvangplek gevonden waar dit duo nu tot rust kan komen en kan opgroeien tot sociale katjes die over een aantal weken naar een nieuwe echt thuis kunnen verhuizen.

16 juni.  Een jong kitten werd op een bedrijf gevonden met een akelig toegetakeld pootje. De huid was weg en zorgde voor een heftige infectie die het deels had doen wegvreten. Helaas was het pootje niet meer te redden en werd het geamputeerd.  Een ander pootje werd gehecht. Amper 600gram en zoiets ellendigs moeten meemaken, en toch bleef deze kleine uk heel flink en vrolijk. Hij kan na een weekje benchrust en nacontrole kennismaken met Ummi, een leeftijdsgenootje waar hij verder mee kan opgroeien (zie foto)

17 juni. Voorbije week kregen we vaak vraag naar kittens op basis van het uiterlijk. We raden alle kandidaatadoptanten steeds aan om goed rekening te houden met wat best geschikt is voor de kittens en de nieuwe woonsituatie voor hen. Sommige kittens kunnen perfect geplaatst bij jonge kindjes en hondjes, andere kittens verkiezen liever een rustige omgeving waar ze bewegingen wat makkelijker kunnen inschatten. Ook deze kittens hunkeren echter naar aandacht en een aaike, alleen vinden ze grijpgrage handjes en blafgrage viervoeters net ietsje minder leuk.

18 juni. De examenperiode is bezig en het grote verlof nadert met rasse schreden.  Sommige kandidaatadoptanten gaan eerst nog even op reis en willen dan pas daarna hun nieuwe huisgenootjes verwelkomen, wat uiteraard de beste optie is! We houden echter geen kittens langer als een aantal dagen nadat ze kunnen verhuizen in opvang en vragen daarom zeker door te geven vanaf wanneer je de katjes kan adopteren zodat we jou in contact kunnen brengen met kittens die in die week er volledig klaar voor zijn. Op die manier kunnen we beschikbare plekjes ten volle benutten om andere kittens te helpen.

19 juni. De collega’s van het noodasiel kregen een kitten binnen met de oogjes dichter van de etter. Het kleintje kon erg moeilijk ademen en had ondergewicht. Aangezien het niet in het asiel kon blijven, werd met spoed gezocht naar een oplossing. Het was alweer echt zoeken naar een plekje waar dit kleine dutske nog binnen kon komen. Gelukkig zijn onze pleeggezinnen waar het nog mogelijk is, steeds bereid om extra bij te springen waar het kan. Het kan nu de nodige zorgen krijgen en zich hopelijk snel beter voelen!

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!