Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

13 augustus.  De week startte met een tsunami aan meldingen.  Helaas konden we ze niet allemaal helpen en werd doorverwezen naar het dierenasiel in de regio.  Toen echter een foto binnenkwam van kittens in een bos in Heppen gevonden, uitgeregend, graatmager en zwaar niesziek, zagen we dat ze hulp en medische zorgen nodig hadden. Er werd dan ook heel wat rondgebeld om nog ergens een puzzelplekje te vinden zodat ze zeker konden binnenkomen. De plekjes die vrijkomen door pleeggezinnen die terug uit verlof komen of nieuwe pleeggezinnen die zich aanmelden, zijn binnen de dag alweer volzet. Zo snel gaat het …

 

14 augustus.   Een babykitten van amper 2 weken oud werd moederziel alleen onder een tractor in Koersel gevonden. Het kleintje was onderkoeld en had dringend verzorging nodig. Iets later lag het warm in de couveuse en dronk het van een flesje vervangende poedermelk.

 

15 augustus. Voor Sietske en Rikkie was het vandaag de dag van de waarheid. Er kwam eindelijk iemand naar hen kijken. En jawel hoor! Het bleek voor hen een ideale match te zijn. Terwijl Rikkie uitgebreid voor de neus knuffels kwam opeisen,  was Sietske aan het toekijken en zag dat het goed was. Over 2 weekjes mogen ze verhuizen naar hun gouden mandje. Er wacht hen nog een hele mooie toekomst.

 

16 augustus.   Een duo kittens van amper 3 weekjes oud kwam via het zwerfkattenproject van Geel in opvang.  De kleintjes hebben ondergewicht maar stellen het goed.  Eentje zat wel behoorlijk geconstipeerd maar doet het intussen ook alweer veel beter en drinkt weer gretig van het flesje.

Kittens komen vaak binnen met een ernstige vorm van niesziekte of herpesinfectie. Soms herpakken ze zich erg snel. Bij anderen is het een hardnekkig gevecht tegen een virus dat hun oogjes en weerstand aantast.  Zo zijn Quillian (zie foto) en co al geruime tijd aan het knokken, maar ze zijn gelukkig wel aan de beterhand.  De oogjes worden nog steeds 4 tot 6 keer per dag gedruppeld, gespoeld en gezalfd. En dan moeten ze opnieuw op controle. Quanto’s oogje zal geopereerd worden, maar het goede nieuws is wel dat hij terug zal kunnen zien.

 

17 augustus.  We proberen steeds zoveel mogelijk rekening te houden met de geplande verlofperiode van pleeggezinnen. Soms breekt nood wet en komen kittens alsnog toch in opvang omdat ze dringend zorgen en opvangplek nodig hadden. Hen vlak voor de reis van dat pleeggezin opnieuw moeten schuiven naar een ander gezin is niet ideaal, maar helaas soms nodig.

 

18 augustus. Intussen gaan de adopties goed zodat er weer heel wat kittens op vertrekken staan.  We zetten dan ook steeds in op het zo goed mogelijk promoten van onze opvangkatjes want deze doorstroming is ontzettend belangrijk om nieuwe kittens te kunnen helpen.

 

19 augustus. Na een bezoekje aan haar vader wilde onze vrijwilligster naar huis gaan, toen ze zacht gemiauw hoorde. Helemaal achter in de struiken zat een kitten vast in de prikkeldraad. Het arme diertje was uitgeput van de pijn. Met een schaartje moest de vacht beetje per beetje los geknipt worden. Van zodra ze los was, werd snel met de kleine meid naar de dierenarts gereden. Hanne is flink niesziek en uitgedroogd. Ze heeft een grote geïnfecteerde wonde ter hoogte van de hartstreek. Ze kreeg meteen een catheter en werd gehospitaliseerd. Omdat ze zo hoge koorts heeft en zo erg verzwakt is, wordt de wonde pas morgen onder narcose gehecht.

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!