Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

12 september.  Vier zwerfkittens die op wachtlijst stonden om binnen te komen, kwamen iets eerder binnen als voorzien nadat eentje van hen plots vermist werd en ze er niet langer konden blijven.  De ukken van 4 weken stellen het gelukkig goed en kunnen nu verder opgroeien in een veilige omgeving.

 

13 september.  Een kittentje van 6 weekjes met ontzettend veel ondergewicht, vol vlooikes, ontstoken oogjes en met veel snot kwam in spoed binnen. Het kleintje kan nu de nodige zorgen krijgen, om hopelijk snel terug op krachten te komen. (zie foto)

 

14 september. Er zijn heel veel kittens vrij voor adoptie aan het komen, maar de vraag naar kittens lijkt sinds de start van het schooljaar wat te zijn stil gevallen. Mensen hebben het druk, het tropische weer en een overaanbod in zowat alle asielen maakt het onze opvangers momenteel niet echt makkelijk. Intussen blijven helaas meldingen binnenkomen. We hopen dat onze kittens die binnenkort kunnen vertrekken snel een bezoekje krijgen, zodat we nieuwe hulpbehoevende kittens kunnen helpen.

 

15 september. Via het zwerfkattenproject van Dessel kwam een gevonden ouder tam zwerfkitten in opvang. Normaal is dit onze doelgroep niet en verwijzen we door naar klassieke dierenasielen. Helaas kon men er nergens mee terecht en hadden wij toevallig door omstandigheden net een pleeggezin vrij dat tijdelijk even enkel kittens zonder extra zorgen kon opvangen. Froetie kwam dus in opvang en kon ook meteen in orde gebracht worden voor adoptie.

 

16 september. Bij de grootmoeder van één van onze vrijwilligers liep in Peer een jong katje dat van niemand bleek te zijn en er echt wel niet op haar plaats liep. De uk werd opgehaald en kon even later terecht in een pleeggezin met kittens van dezelfde leeftijd waar het na quarantaine en vaccinatie verder mee kan opgroeien.

 

17 september. Met zovele kittens in opvang die wachten op een thuis werd een promocampagne opgestart om adopties op gang te krijgen.  Het deed deugd om aanvragen via mail en telefoon terug wat te zien toenemen. Het is niet zo dat we onze kittens snel snel geplaatst willen. Er wordt steeds rekening gehouden met een goede match tussen kittens, gezinssituatie, aanwezige huisdieren,..

 

18 september. Ook vandaag kwam uitzonderlijk een al iets oudere vondeling van circa 4 maandjes in opvang. Dit met het oog op een combinatie met een enkeling van dezelfde leeftijd die binnenkort alleen komt te zitten en er na de quarantaine dan meteen een vriendje bij heeft. Zo kwamen deze week tijdens een noodstop toch alweer 8 nieuwe patiëntjes onder onze hoede. We kunnen helaas niet blijven puzzelen. Nieuwe extra pleeggezinnen zijn momenteel de enige optie om meer kittens te kunnen helpen…

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!