Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

11 september.  De week startte met commotie omtrent de registratie van katten. Minister Weyts verkondigde op nationaal nieuws doodleuk dat alle katten opnieuw geregistreerd zouden moeten worden omdat de registratiewet geflopt was. Nochtans is dierenwelzijn sinds 2014 een Vlaamse bevoegdheid en wachten de dierenasielen sindsdien al op een centrale databank… die er nog altijd niet is! Nu de schuld schuiven op een vzw die de registraties al die jaren correct heeft uitgevoerd voor zowel dierenasielen als dierenartsen vonden we erg kort door de bocht.  ID Chips heeft de dag erna weerwoord gegeven en daar staan we volledig achter.  Het is aan de Vlaamse Overheid om te zorgen dat de overname van de data van ruim 400.000 geregistreerde katten, waar dierenasielen en katteneigenaars voor betaald hebben in orde komt in plaats van nu de fout bij anderen te proberen leggen!  Benieuwd wanneer die centrale databank er eindelijk eens zal komen, ondanks het feit dat de wettelijke verplichting voor registratie er al sinds 2013 is..

 

 

12 september. In Neerpelt werd een kitten van 8 weken ‘gevonden’. Het kleintje kwam in opvang terecht.  Het was duidelijk geen zwerfkitten, maar helaas ergens niet meer welkom.  Vandaag stond de operatie van Solana op de planning. Haar achterpootje kon niet meer gered worden en werd geamputeerd.  Ze stelt het gelukkig erg goed en is een superlief en dapper kittentje.

 

 

13 september.   Vandaag was het de beurt aan kleine Abba. Haar oogoperatie werd erg dringend aangezien haar oogje op ontploffen stond.  Er kon helaas niet gewacht worden ook al woog ze nog niet zoveel. Gelukkig verliep alles goed. Ze was na de operatie alvast flink aan het eten.   Intussen kwamen alweer 4 nieuwe kittentjes van circa 3 weken oud binnen en een kitten van 6 weekjes met erg veel ondergewicht.

 

 

14 september.  Via de collega’s van het dierenasiel van Genk kwamen 2 bange kittentjes van 530 gram in opvang. Net op tijd voor socialisatie. Kittens hun hersentjes zijn op 8 weekjes volgroeid waardoor het nadien veel moeilijker wordt om te wennen aan nieuwe prikkels (huiselijke geluiden en contact met andere wezens).

 

 

 

15 september. In Beverlo werden 4 kittens van circa 3 weken oud gevonden (zie foto). Ze werden achtergelaten door hun mama en lagen al enige tijd te krijsen. Ze kwamen binnen en worden nu vertroeteld door een nieuw pleeggezin dat net deze week van start ging.

 

 

16 september. Vandaag stond voor Hablo & Diam en Deras & Daya een bezoekje gepland. Allevier zetten ze hun beste pootje voor én veroverden het hart van hun bezoekers. Hun opvangmama mag hen nog enkele weekjes vertroetelen en zodra ze er klaar voor zijn, verhuizen ze naar hun nieuwe gezin.

 

17 september. Dit weekend stond voor één van onze medewerkers het internationale Cat Care congres op de planning. We blijven bijscholen in verzorging en gedrag om onze patiëntjes zo goed mogelijk verder te kunnen helpen.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!