Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

11 juni.  Vier kittens van een zwerfkat waren via het zwerfkattenproject in het dierenasiel van Genk terechtgekomen. De kittens zijn circa 6 weekjes en hebben dringend nood aan socialisatie.  Ze kwamen in opvang om aan vriendelijk contact en huiselijke geluiden te leren wennen.

 

12 juni. Gisteravond laat werd nog een erg jong kittentje uit Beringen binnengebracht. Het was erg verzwakt en uitgedroogd. Hij is ongeveer een 3-4 weken oud en heeft een abces in zijn linker achterpootje. Het abces wordt verzorgd, hij krijgt infuus en wordt gedwangvoederd. Op RX is geen onderliggend letsel of schade aan de botstructuur te zien.

Een tamme vondeling werd in Maaseik gevonden.  Hij had dringend nood aan medische zorgen, maar de melder kon de collega’s in Maaseik niet meteen bereiken.  Hulp kon echter niet wachten. Hij werd meteen bij een dierenarts in de buurt binnengebracht en nagekeken zodat hij alvast geholpen kon worden. Behalve een heupfractuur zat hij vol vlooien en waren de zenuwen van zijn blaas geraakt. Deze lieve oude rakker wordt nu op onze kosten verzorgd tijdens hospitalisatie bij de dierenarts terwijl wordt gezocht naar een opvangplekje aangezien onze pleeggezinnen die overdag hem de nodige zorg kunnen geven momenteel overvol zitten met papfleskittens en omwille van tijd en eigen huisdieren er geen extra meer kunnen bijnemen.

 

13 juni.  Katou onderging onlangs een gastroscopie. Haar maagje is duidelijk geïrriteerd en vooral de dunne darm is rood en gestuwd en bloed zeer snel. Tijdens de gastroscopie werden er biopten genomen van het maagslijmvlies en de dunne darm en deze werden opgestuurd naar het labo voor verder onderzoek. We hopen dat dit blijvertje snel kan geholpen met een gerichte behandeling want het is intussen al even zoeken naar wat er precies met haar aan de hand is.

In Peer was een jong kitten vastgeraakt in een motorblok. Het werd bevrijd, maar iets daarna ontsnapte het kleintje uit de doos. Gelukkig werd het teruggevonden en kon het in opvang komen om op krachten te komen. De kleine uk weegt 470 gram en is graatmager.

Kort erna alweer een volgende melding.  Drie kittens van een zwerfkat liepen buiten op een plek waar ze niet konden blijven.  Ze zijn nog net geen 5 weekjes oud, maar al flink onder zich uit.

 

14 juni.  Drie kittens van amper 350 gram werden bij de collega’s van het dierenasiel van Genk binnengebracht. Daar zagen ze meteen dat de kleintjes extra zorgen nodig hebben.  Ze konden meteen doorgebracht worden naar een pleeggezin die hen de komende weken zal vertroetelen en verzorgen.

 

15 juni.  Intussen ligt onze lieve vondeling uit Maaseik nog steeds bij de dierenarts in Neeroeteren te wachten op een opvangplekje bij een dierenasiel dat ook een hulpbehoevende volwassen kat de nodige zorg kan geven.

 

16 juni. Er komen regelmatig kittens vrij voor adoptie die gelukkig vrij snel een afspraakje te pakken hebben. Ons jong volwassen duo Sietske en Rikkie daarentegen wachten nog steeds op een allereerste telefoontje voor een date. Ze zijn zo lief en verdienen echt een fijne thuis, maar kunnen de concurrentie met de vele kittens in onze opvang duidelijk niet aan. Zo jammer…

 

17 juni.  Smush, de zwarte vondeling uit Maaseik werd bij de dierenarts opgehaald en doorgebracht naar onze collega’s van het dierenasiel van Sint-Truiden die hem de komende weken ook de nodige zorg en aandacht kunnen geven.  Samenwerking in de sector redt gewoon veel meer levens, super om in nood bij collega’s terecht te kunnen!

En ook vandaag op zondag een spoedgevalletje dat bij onze dierenarts werd binnengebracht. Het kleintje was erg uitgedroogd.  Het kreeg een infuusje zodat het er snel terug bovenop kan zijn (zie foto). En dan wordt het zoeken naar een puzzelplekje zodat het na quarantaine bij een nestje van dezelfde leeftijd kan. Helaas zitten we met de 13 nieuwe patiëntjes deze week terug aan een tijdelijk noodstop. Alle plekjes bij onze pleeggezinnen die kunnen helpen zijn momenteel echt optimaal benut. We kunnen er even geen meer bij stapelen tot er kittens verhuisd zijn of nieuwe gezinnen zijn opgestart.  Ook die zoektocht loopt verder, elk extra plekje redt immers leventjes.

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!