Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

11 juli.  We hebben momenteel erg veel zorgpatiëntjes in de opvang. Een aantal van hen moest  deze week op controle, anderen moesten helaas in spoed gehospitaliseerd worden. Vijf babykittens van 3 weken gingen zienderogen achteruit. Een infuusje en extra supplementen waren nodig om hen er terug bovenop te helpen.

Lioe haar oogjes werden vandaag operatief verwijderd. Eén oogje was al weg en het andere kon helaas ook niet meer gered worden. Ze voelt zich alleszins al veel beter na de ingreep en heeft er een gezonde eetlust van gekregen.

 

12 juli.  Djommeke had de voorbije weken plots last aan zijn heupgewricht. Na foto’s werd besloten om zijn onderrug en heup chiropractisch te behandelen.  Hij vond die manipulaties aan zijn onderrug in het begin een beetje raar, maar liet het goed toe tot er een moment kwam dat hij vond dat het welletjes was geweest. Jammer voor deze vrolijke knaap, maar er staan nog een paar behandelingen op de planning.

Gede had plots heel veel pijn aan zijn overgebleven oogje. Blijkbaar zat er een kronkel in zijn traankanaal. Er is operatief een stukje van het traankanaal weggehaald en Gede voelde zich daarna meteen al veel beter!

 

13 juli. Twee zwerfkittens kwamen via het zwerfkattenproject in Dessel binnen. Ze werden net op tijd opgemerkt om nog gesocialiseerd te worden.

Kort erna kregen we telefoon van een scoutsgroep op kamp in Neerpelt. Dichtbij hun kampplaats vonden ze een kitten van ongeveer 3 weekjes oud. Mamapoes had de andere kittens meegenomen en eentje achtergelaten. Er werd ruimte gegeven aan mamapoes om ook haar laatste kleintje te halen, maar tevergeefs, mama keerde niet meer terug. Omdat het al later op de avond werd en het kitten de nacht alleen niet zou overleven, konden we het risico niet nemen en lieten we het kitten in opvang komen. Het pleeggezin doopte het kitten, op vraag van de scouts, ‘Powell’.

Helaas heeft Liobe de strijd niet gehaald… Dit kitten verscheen met foto op ons vorige weekverslag. Rust nu maar zacht, kleine meid x.

 

14 juli.  We kregen melding dat een dolende, tamme kat bevallen was op een niet ideale plaats. Het toeval wilde dat er juist een moederpoes geadopteerd was. Er was dus een plaatsje vrij voor mama en haar 5 kids. Ze kan nu in alle rust en veiligheid haar pasgeboren kroost grootbrengen.

 

15 juli. Ummi’s versplinderde pootje is misschien toch niet verloren. Net op de dag dat er in overleg met de dierenarts besloten werd om Ummi haar pootje te laten amputeren, ging het ineens stukken beter. Ze heeft haar pootje dus nog en het gaat de goede kant uit! Hopelijk blijft het zo.

 

16 juli. Gisteren kwam via onze dierenarts een kitten van 5 weken met veel ondergewicht binnen. De oogjes waren zo erg aangetast dat ze operatief verwijderd moesten worden. Diezelfde dag werd er in het Noodasiel  ook een kitten binnen gebracht van dezelfde leeftijd, met hetzelfde oogprobleem en op bijna dezelfde plaats gevonden. Dit kon geen toeval zijn. Hopelijk kunnen de oogjes van dit kitten wel nog gered worden.

 

17 juli. Een klein kitten van ongeveer 5 weekjes werd alleen gevonden. Hij voelde koud aan en was uitgehongerd! De melders gaven hem meteen de eerste zorgen. Hij kwam vandaag binnen bij één van onze opvanggezinnen, waar hij alvast wat krachtvoer kreeg om verder aan te sterken.

Een kitten van slechts enkele dagen oud kwam in opvang via onze collega’s van het asiel. We hopen dat één van onze zogende moederpoezen het kleintje aanvaardt, zodat het de beste kansen krijgt en kan opgroeien met de andere kittens.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!