Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

10 juli.  Gisteren kwam in spoed een babykitten van amper 82 gram binnen. Het kleintje werd gevonden met een ander dood babykitten vol vliegeneitjes en een kittentje dat stervende was. Deze uk was onderkoeld en erg verzwakt, maar dronk geluk wel meteen goed van het flesje.

 

11 juli.  Vier kittens met erg veel ondergewicht werden in Meerhout gevonden. De kittens zijn nog erg onder de indruk maar zijn intussen hun buikje flink rond aan het eten. Komt zeker goed.

 

12 juli.  Kleine Nebi van 82 gram kreeg in de couveuse gezelschap erbij. Onze kleine mini kan zich nu wel lekker verwarmen tussen zijn 2 nieuwe vriendjes die wel reusjes lijken ook al schelen ze nog geen weekje in leeftijd. Niet alleen moeten opgroeien betekent zoveel voor kittens.

 

13 juli.  Onze telefoon stond deze avond roodgloeiend. Het begon met een vraag voor hulp van de collega’s van het zwerfkattenproject in Dessel die opvang zochten voor 2 kittens. Kort daarop een vraag voor hulp van het zwerfkattenproject in Geel die gisteren 4 kittens van 2,5 weken oud doorweekt, onderkoeld en met ontstoken oogjes op een mesthoop hadden gevonden. Ze kregen bij hen de eerste zorgen en liggen intussen knus en warm in de couveuse. De melding was afgerond toen de volgende collega onze hulp vroeg.  Het noodasiel zocht opvangplek voor 4 kittens met ondergewicht die nog niet zelfstandig konden eten. En daar stopte het niet… de volgende melding kwam uit Hechtel:  een enkeling van 4 weekjes dat helaas ook een ernstig laag gewichtje had. Ook deze uk werd er nog bij gepuzzeld.  Zo kwamen 11 nieuwe patiëntjes erbij op amper 1 avond.… De opvangplekjes voor de allerkleinsten zijn zich aan een razendtempo aan het vullen.

 

 

16 juli.  Het werd alweer een zondag met heel wat spoedmeldingen.

Een moederpoes had een kitten achtergelaten op een oprit in Lanaken. Het was onderkoeld en had vuil in het muiltje. De meldster was er snel bij en legde het kitten snel op bijwarmte waardoor het gelukkig snel weer op haar positieven was. Het is 4 weekjes, heeft ondergewicht en ligt nu veilig en warm bij een pleeggezin.
Een paar dagen geleden was een ‘aangereden kitten’ op straat gevonden. Nu deed het ineens raar en wou ermee naar onze dierenarts. Men wou het wel zelf houden, maar wij moesten de kosten voor medische zorgen betalen? Zo werkt het wel niet! Gelukkig weten onze dierenartsen wat de afspraken zijn.  Het kitten werd grondig onderzocht, maar bleek in orde te zijn op vlooien na.  Het is wel erg onder de indruk. Het kan nu tot rust komen in een pleeggezin en opgroeien met soortgenootjes.
Een tamme zwerfkat werd met een grote open buikwonde in Heusden-Zolder gevonden. Ze werd in spoed naar de dierenarts gebracht. Ze heeft zich waarschijnlijk ergens aan gesneden en doordat ze kittens aan het zogen is, werd het een zeer grote open wonde.  Aangezien de wonde zo ontstoken is, wordt deze 3x per dag gespoeld en als de ontsteking beter is, wordt ze geopereerd.

 

 

 

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!