Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

1 augustus.  De week startte alweer met een noodoproep. Drie babykittens van amper 2 weekjes oud met ontstoken oogjes kwamen via de collega’s van het dierenasiel van Genk in spoed binnen (zie foto)

 

2 augustus. Een jong kitten werd in het dierenasiel van Genk binnengebracht. Deze uk is nog geen 6 weekjes, leert nu zelf eten, best een erg spannende gebeurtenis in het leven van een jong katje. Opgroeien met leeftijdsgenootjes is altijd beter en veel fijner. Al snel werd een match gevonden. De eenzame dagen van deze rakker zijn nu definitief achter de rug. Hij kreeg de naam Phoenix zodat het lot nu beslist kan keren!

 

3 augustus.  Via één van onze dierenartsen kwamen drie babykittens van 2,5 weken oud in opvang.  De kleintjes waren goed gevoed en voelden warm aan bij aankomst wat doet vermoeden dat ze veel te vroeg bij een moederkat werden weggehaald 🙁

 

4 augustus. Het zwerfkattenproject van Balen zocht opvangplek voor drie kittens van 4,5 weekjes oud.  Een nieuw pleeggezin kon daardoor haar eerste nestje verwelkomen.

 

5 augustus. Helaas komt het nog steeds voor dat mensen bellen voor een afspraakje om kittens te bezoeken en gewoon niet komen opdagen.  Zo gaan intussen wel andere adoptiekansen verloren. Onze opvangertjes verdienen beter! Alsof het nog niet genoeg was dat ze ooit al eens aan hun lot werden overgelaten.  Bij zo’n desinteresse zoeken we dan ook verder naar betere adoptanten.

 

6 augustus. Onze dierenarts was met verstomming geslagen toen ze Litte op controle kreeg. Dit zwaar toegetakelde katje maakte op amper 1 week tijd een wonderbaarlijke genezing mee! Ze kwam ruim 300gram bij en met haar oogje en haar pootje dat bij aankomst schijnbaar niet meer te redden was, ging het verbazingwekkend goed!

 

7 augustus. Het trio babykittens dat begin deze week binnenkwam, ging zienderogen achteruit. Ze wilden niet meer eten en kregen een infuusje. Na de nodige zorgen en aangepaste supplementen kregen we vandaag het opgeluchte bericht van hun pleeggezin dat ze stabiel waren en aan de beterhand.  Kleine Caldo die met brandwondjes binnenkwam en ook nog vecht tegen een virale infectie is nog niet helemaal uit de gevarenzone. Soms is het echt knokken en tegelijk hopen dat hun weerstand voldoende is om er terug bovenop te komen.  We duimen dat ze nu verder kunnen opgroeien tot vrolijke en gezonde kittens!

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!