Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

1 oktober. De collega’s van vzw Kattentehuis Vergeet-me-Nietje contacteerden ons voor hulp. Ze zochten opvangplek voor twee bange en blazende kittens van ongeveer 4 weken oud. De kittens werden door een veldmedewerker opgehaald in Scherpenheuvel en naar één van onze pleeggezinnen gebracht. Daar mogen ze nu naar hartelust hun buikje vol eten, want ze hebben toch wel wat ondergewicht.

Eén van onze pleegmama’s had een dagje vrij en wat komt ze tegen? Drie kittens van circa 4 weekjes waarvan er eentje echt ziek is. Ze contacteert meteen onze planning en stuurt foto’s en gewichtjes door van de vondelingen. Zo kon meteen een geschikt opvangplekje geregeld en een aerosoltoestel wat nodig was voor het nieszieke kitten.

 

2 oktober. Net als het inschatten van de leeftijd van onze vondelingetjes, is het bepalen van het geslacht niet altijd eenvoudig. Kittens die van bij aankomst tot vlak voor de operatie door het leven gingen als kattin, blijken soms ineens een katertje te zijn. Dat zorgt bij de dames van de planning altijd voor hilariteit en zeker als het een opvangkitten van één van de planningdames zelf is… Het kitten was na de geslachtswijziging gelukkig nog even welkom bij het toekomstig baasje 🙂

 

3 oktober. Het kittenseizoen is aan het minderen.  Dat wilt niet zeggen dat meldingen volledig stil vallen. Voor sommige gezinnen is het intussen al een erg lang seizoen geworden wat ook voor eigen katten die nu meer binnen vertoeven zwaar is.  Deze avond werd een nieuw pleeggezin opgestart. Aflossing van de wacht is zeker welkom.

 

4 oktober.  Vandaag gaat onze internetveiling van start. Je kan helpen om onze patiëntjes mee alle nodige zorgen te geven door te bieden op één van de vele leuke items op www.veiling.catshelter.be

Goed nieuws op werelddierendag: het duo Quinte en Quillia die erg niesziek waren toen ze als kittens in opvang kwamen en heel lang op de sukkel bleven, hebben eindelijk hun gouden mandje gevonden!

 

5 oktober.  Tender is intussen terug thuis na 2 dagen hospitalisatie. Dit schattige kereltje doet het weer prima en speelt volop met zijn pleegmama en -papa.

Mama Miauw en haar 5 kittens doen het eveneens prima! Sinds vandaag zijn ze in orde verklaard om bezoekjes te ontvangen. Mama Miauw en één van haar dochtertjes zoeken samen een gouden mandje en de andere vier vormen 2 leuke duootjes. Deze schattige bolletjes (zie foto) gaan zeker snel een afspraakje te pakken hebben.

 

6 oktober.  Vandaag alweer heel wat zieke kittens die in spoed naar de dierenarts moeten. Kittens met koorts of gewichtsverlies, daar wordt niet mee gewacht. Hun gezondheid en welzijn is voor ons te belangrijk ook al gaat het in het weekend steeds om hogere weekendtarieven.

En ook goed nieuws: het verlegen duo Lisa en Lita wisten hun nieuwe baasjes te charmeren en verhuisden meteen naar hun gouden mandje.

 

7 oktober. Vandaag stonden we bij onze collega’s van het dierenasiel van Genk voor dieren dating dag. Aan onze infostand kon men terecht voor info over onze werking en kon men ons steunen door het kopen van onze leuke gadgets zoals onze sleutelhanger en onze ecologische draagtas.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!