Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Het was deze week weer zover. Alweer een spoedmelding van een zwerfkatje. Het bleek deze keer te gaan om een kat wiens baasje een paar maanden geleden overleden was. De kater liep in de buurt te dolen, wankel en met veel snot en ontstoken oogjes. Hij werd in spoed naar onze dierenarts gebracht voor nazicht. Onderweg naar daar groeide een vermoeden. En helaas werd dat bevestigd. Deze niet gecastreerde kater met een stevige katerkop bleek FIV positief. Hij werd gehospitaliseerd en aan het serum gelegd om op krachten te komen. Het was duidelijk dat hij tegen een flinke infectie aan het vechten was (zie foto).

De volgende dag was de koorts gedaald en was hij al veel alerter. Onze knul werd gecastreerd en zijn mondje werd verzorgd want hij had een aantal rotte tandjes die zorgden voor een infectie. Een antibioticumkuur werd opgestart en de zoektocht naar een geschikte opvang kon beginnen. We waren dan ook heel opgelucht dat we van de collega’s van vzw Oscar bevestiging kregen dat hij welkom was. Super!

Helaas ook geen goed nieuws over onze blijver Muzzy. Het urine- en stoelgangverlies verbeterde niet met de medicatie. Er werden foto’s genomen die een vreselijk beeld lieten zien. Zijn heup is na een vermoedelijk heel oude breuk volledig fout gegroeid. Daardoor kan hij zijn heup niet kantelen voor het plassen en is het niet aangenaam als hij naar de kattenbak moet. Hij werd gehospitaliseerd om te observeren met welke pijnstilling en medicatie hij geholpen kan worden.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!