Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Wie onze website in de gaten houdt, heeft intussen gezien dat er weer een aantal nieuwe snoetjes in de rubriek ‘adoptie’ staan. De naam van de rubriek is misschien wat misleidend, want je kan hier ook onze blijvers terugvinden. Dit zijn katjes die NIET ter adoptie zijn.

Wat zijn blijvers bij Cat Shelter?

Opvangkatten waar de prognose slecht van is en de medische situatie nauwgezet opgevolgd moet worden, blijven onder onze hoede. Het is moeilijk te voorspellen hoe lang deze katjes zullen leven en hoeveel complicaties nog kunnen optreden.

Wat betekent dit voor de blijvers?

In overleg met het pleeggezin wordt gekeken of ze bij hen kunnen blijven tot zolang nodig is. Cat Shelter blijft intussen alle medische zorgen voor haar rekening nemen.

Meter of peter van een blijver

Een aantal donateurs kiezen ervoor om als meter of peter (75 euro per jaar) ons te steunen. Zij helpen ons om de kosten te dragen voor de medische zorgen van deze zorgkatjes die levenslang in de opvang blijven. De medicatie en dierenartsbezoeken, de aangepaste voeding en supplementen worden betaald van de donaties van de meters en peters van een blijver.

Wie zijn onze blijvers?

Momenteel hebben we 13 blijvers onder onze hoede. In 2018 kwamen er eensklaps 6 nieuwe blijvers erbij. Bij April en haar 4-koppige kroost werd PKD vastgesteld alsook bij een kitten dat pas verhuisd was naar een nieuwe thuis. PKD is een erfelijke ziekte waarbij ze heel veel cystes op de nieren hebben en ze uiteindelijk sterven aan nierfalen. Er kan dus geen leeftijd op gezet worden hoe oud ze gaan worden. De hele familie woont nu samen in hetzelfde pleeggezin en stelt het op zich goed. Ze worden nauwlettend in de gaten gehouden. Bij elke dip staat een spoedbezoekje aan de dierenarts op het programma.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!