Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

“Loom is niet meer”. Dat bericht bereikte ons gisteravond en sloeg in als een bom. Dit toch wel heel bijzondere patiëntje heeft de voorbije twee jaren vele harten gestolen. Loompje kwam in de zomer van 2014 als kitten van 5 weken in spoed binnen. Hij was aangevallen door een hond. Zijn achterpootjes waren flink geraakt waardoor hij deze niet meer zou kunnen gebruiken. Loom leerde verbazend snel hoe hij met zijn handicap moest omgaan. Ook al gebruikte hij zijn pootjes niet op een manier zoals je zou verwachten, het belette hem niet om in een krabpaal te klauteren en mee te ravotten met de andere katjes in huis. Loom werd een blijvertje aangezien zijn handicap aangepaste zorgen vereiste. Zijn pleeggezin sloot hem zonder enige twijfel meteen in het hart. Deze lieve levensgenieter was een echt zonnetje in huis. De talrijke foto’s die we zagen passeren konden niet anders als een glimlach op het gezicht toveren. Loom ging tuinieren, Loom op avontuur, Loom in gevecht met het pluimpje,…

Maar op donderdag 2 juni sloeg het noodlot toe. Loom deed het plots niet goed, hij plaste bloed en ging zienderogen achteruit. Een bezoek aan de dierenarts mocht niet baten… Het afscheid valt ontzettend zwaar voor zij die dag in dag uit hem met zoveel vriendschap hebben omringd. Woorden schieten nu tekort. Loom heeft helaas niet lang genoeg, maar wel zeer intens van het leven mogen genieten dankzij de liefdevolle zorgen van Bianca, Myrthe, Mariska en Brent. We wensen hen sterkte met dit droeve en zeer plotse afscheid.

Rust zacht lieve Loom xxx

PS: de enorme voorraad aan pampers die jullie vorig jaar hebben ingezameld voor Loom zal worden geschonken aan Villa Vacht en de Kattenbrigade, organisaties die katjes met dezelfde handicap als hem ook alle kansen op een leven geven.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!