Hulp aan organisaties en dieren in noodsituaties

Spillie

Blijver

Spillie werd als bejaarde kat door zijn baasje achtergelaten. Hij liet zich jarenlang amper zien of benaderen door mensen in de omgeving. Hij was echter compleet uitgehongerd. Toen hij zich uiteindelijk bij één van onze medewerkers in de tuin liet zien, was hij graatmager en stond vol kale plekken. Spillie was een binnenhuisomgeving niet gewoon. Vriendelijk contact en een warm plekje waren hem vreemd. Hem in een pleeggezin opvangen in een indoor ruimte was niet meteen een optie. Van zodra een deur achter hem dichtging raakte hij volledig in paniek. De dankbaarheid voor eten en een beschutte slaapplek in een tuinhuis waar hij in en uit kon, deden hem overstag gaan. Hij leerde zijn verzorgers vertrouwen en verhuisde kort erna naar een indoor opvangruimte met toegang tot buiten in een omgeving die hij al 13 jaar kent.

Langzaam maar zeker kwam hij op krachten en op gewicht, veel gewicht. Door zijn overlevingsinstinct kent hij geen mate en at alles wat in zijn eetbak zat meteen op. Op enkele maanden tijd evolueerde hij van vel over been tot een gezette kater met overgewicht. Intussen werd ook duidelijk dat zijn kale plekken het gevolg waren van een extreme allergie voor teken. Verschillende producten werden geprobeerd om hem teekvrij te houden. Helaas gebeurt het soms wel nog dat er zich eentje vastzet. Na kort contact met slechts 1 kleine teek heeft hij weken tot maanden last van etterende krabwonden. Een behandeling met cortizone helpt, maar was problematisch met zijn overgewicht. Met een time feeder wordt zijn voeding nu gedoseerd. Het schrokken en eten alsof het zijn laatste kan zijn, zit er na al die jaren helaas ingebakken. Met aangepaste voeding en nauw toezicht bereikte hij een normaler gewicht. Deze oude knook blijft onder onze hoede in zijn vertrouwde omgeving waar hij ook naar buiten kan.

Vrienden worden met de eigen katten van het pleeggezin stond op zijn planning, maar met eten in de buurt is het helaas ieder voor zich en gooit hij al zijn vriendelijke toenaderingspogingen overboord waardoor hij enkel de buitenruimte met hen deelt. Indoor leefruimte delen met andere katten zit er helaas niet in. Spillie palmde zo de opvangruimte in zijn pleeggezin in als zijn blijvende veilige plek. Zijn eetproblematiek en huidallergie worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Deel dit Bericht, Kies Je Platform!